25 Haziran'da güneş batıdan doğacak

CHP Edirne milletvekilleri ve belediye başkanları Çerkezköy Edirneliler Derneği'ni ziyaret etti. Dernek binası önünde konuşan milletvekilleri ve belediye başkanları 24 Haziran'da 16 yıllık AK Parti ikt

Çerkezköy 19.06.2018 18:27:00 0
25 Haziran

CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bican, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve ilçe yönetimi, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı ve Çerkezköy Edirneliler Derneği Başkanı İmdat Özgör, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, CHP’li belediye meclisi üyeleri Çerkezköy Edirneliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni önceki akşam saat 19; 15’te ziyaret ederek, dernek üyeleri ve Edirneli hemşerileriyle bir araya geldiler.

 

SİZLERİ ÇERKEZKÖY’DE GÖRMEKTEN MUTLUYUZ

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı konuk Edirne Milletvekilleri ve belediye başkanlarını Çerkezköy’de ağırlamaktan ve mutluluk duyduklarını belirterek; ”24 Haziran’da Çerkezköy halkı demokrasi yönünde oy kullanarak Adayımız Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı ve CHP’yi iktidarı için oy verecektir” dedi.

 

BİZ BİRLİKVE BEREBERLİK İÇİNDEYİZ

 

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı ve Edirneliler Derneği Başkanı İmdat Özgör, “Çerkezköy’de yaşayan Edirneliler olarak bizler burada birlik ve beraberlik içindeyiz.Bu gün bizleri ziyaret ederek onurlandıran siz Edirne milletvekillerimize ve belediye başkanlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Bizler 24 Haziran’da Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı ve CHP’nin iktidar olması için çalışıyoruz” dedi.

 

CHP’NİN BAYRAĞI NEREDEYSE BİZ ORADAYIZ

 

İlk olarak balkonda selamlama konuşması yapan CHP’liler, ardından dernek binası önünde  birer konuşma yaptılar.  İlk olarak CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu konuştu. Çevrede ciddi çevre ve işsizlik sorunları olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Gaytancıoğlu; “Buram buram Uzunköprü kokuyorum. Uzunköprü’den tarlada çalışarak geldim. Köylerine gittim. Hepinize oralardan çok çok selam getirdim. Burada dedik ki ‘CHP’nin bayrağı neredeyse CHP’liler oradadır’ Bayramlarda geliyorsunuz,  çok mutlu oluyoruz.  Ama buralara gelerek bizi yalnız bıraktınız. O yüzden bizim oylarımız azaldı. Bu yüzden burada yani Çerkezköy’de çok çalışmanız lazım. Emre arkadaşımızı milletvekili yapmamız lazım. Bu konuda sizlere güveniyoruz. Çok ciddi çevre sorunları, işsizlik sorunları var. Bunu tek çözebilecek olan da CHP’liler ve onların Cumhurbaşkanı Muharrem İnce. Hep beraber çarşamba günü Çorlu’da olacağız. Çorlu’da Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce Trakya’nın en büyük katılımlı mitingini yapacak. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’yi destekleyeceğiz” dedi.

 

EDİRNE’DE BİZ 4-0’A DOĞRU GİDİYORUZ

 

Ardından konuşan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bican da Çarşamba günü Çorlu’da düzenlenecek olan Muharrem İnce mitingine Çerkezköylüleri ve Çerkezköy’de ikamet eden Edirnelileri davet ederek şunları söyledi;  “Emre Köprülü ve diğer arkadaşlarımızın burada canla başla çalıştığını ve Tekirdağ’da 7-0 için mücadele ettiğini görüyoruz. AK Parti piyasada yok. Bizim ülkemizi kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra ikinci Selanikli işte Muharrem İnce. Ülkemizi kurtaracak olan 13. cumhurbaşkanımız.  Onun estirdiği kasırga etkisiyle burada da durum 7-0 olacak. Biz Edirne’de 4-0’a doğru gidiyoruz. Belki de tarih boyunca AK Parti 24 Haziran’dan sonra hiç konuşulmayacaktır. Bizim sizlerden tek istediğimiz çarşamba günü Çorlu’da Muharrem İnce mitingine gelerek Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’yi desteklemeniz. Emre kardeşimizi de meclise  mutlaka göndereceğiz” dedi.

 

25 HAZİRAN SABAHI TÜRKİYE’YE GÜNEŞ BATIDAN DOĞACAK

 

Bican’dan sonra konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da 24 Haziran’da hedeflerinin 1. turda Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı yapmak olduğunu belirterek, “Bu gün Edirne’den çok değerli belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz aramızda. Buradaki birlikteliğimizin temel hedefi, Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’yi Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. cumhurbaşkanı yapacağız. CHP’yi de el ele, gönül gönüle, omuz omuza birlik ve beraberlik içinde iktidara taşıyacağız. Hedefimiz 1. tur. İnanıyoruz ve güveniyoruz. Yıllar sonra, 16 yıllık AK Parti iktidarından sonra Türkiye Cumhuriyeti aydınlık yarınlarda el ele omuz omuza verecek ve 25 Haziran sabahı Türkiye’de güneş batıdan doğacak” dedi.

 

TÜRKİYE GENELİNDE YAPACAĞIZ BU TATBİKATI

 

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin de Çerkezköy’de uzun bir süre kaldığını ve bu nedenle Çerkezköy’e uzak kalmadığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti; “Ben 15 ay Çerkezköy’ün suyunu içtim, havasını soludum. 1989 yılında burada askerdim. Askerken Çerkezköy’ün çeşitli köylerinde çok büyük tatbikatlara katıldım.  Ama en büyük tatbikatımızı ‘Tek davam Türkiye’ diyen Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı yaparak yapacağız.  Bu tatbikat Çerkezköy’le sınırlı kalmayacak.  Bunu 24 Haziran’da Türkiye genelinde yapacağız. Muharrem İnce için Tüm Trakya çarşamba günü Çorlu’dayız. Sandığa gitmenin arifesinde de İstanbul’da Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığına gidişini hep birlikte kutlayacağız” dedi.

 

BENİM İKİ ARZUM VAR

 

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da konuşmasına Belediye Başkanlığı görevinde 15. yılında olduğunu belirterek başladı ve şöyle devam etti; “Benim iki arzum var. Belediye başkanlığımda bir kez  iktidar partisinin belediye başkanı olmak.  En büyük arzum.  İkinci arzum da Türkiye’mizin Trakya gibi modern bir Türkiye Cumhuriyeti olmasıdır. Bunun da yolu Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı olmasıdır. Bu kez güneş  İnce ile batıdan doğacak” dedi.

 

 

 

24 HAZİRAN’DA CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK OYUNU ÇIKARACAĞIZ

 

Ardından konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan konuşmasına, Cumhuriyet tarihinin en yüksek oyunu alacaklarını belirterek; “Çerkezköy’e her geldiğimde gözlerinizden fışkıran heyecanı görüyorum ve bu bende Çerkezköy’e daha çok gelme aşkımı perçinliyor. Gözlerinize her baktığımda Edirne’yi görüyorum. İyi ki sizler varsınız.  Sizlere inanıyorum ki o gözleriniz 2011’de beraber milletvekili olduğumuz, sırt sırta mücadele ettiğimiz, o kocaman görüntüsünden yufka gibi bir yüreği olan Emre kardeşimizi burada yine milletvekili çıkaracaksınız. Sizlere inanıyor ve bunu kesin olarak görüyorum. Ama bununla bitmeyecek. As olan Türkiye Cumhuriyeti’ni hemşerimiz büyük adam Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in kuruluş ayarlarına döndürmek. Çerkezköy’den başlayarak yaktığınız  bu demokrasi ateşi bütün Tekirdağ’ı 24 Haziran akşamına kadar saracak. Cumhuriyet tarihinin en yüksek oyunu çıkaracaksınız. Balkan göçmenlerinin bir özelliği vardır. Bu millet ne zaman dara düşmüşse mutlaka güneşi batıdan doğdurmuştur. Bu kez CHP bunu Muharrem İnce ile yapacak bunu halkımızın herkesimi ile birlikte yapacak. 24 Haziran’da Türkiye Cumhuriyeti’nin güneşi Selanik’ten batıdan doğacak. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

 

 TEKİRDAĞ’DA HEDEFİMİZ 7-0 YAPMAK

 

Programda son konuşmayı ev sahibi CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü yaptı. Köprülü, 24 Haziran seçimleri  çalışmalarını  gece gündüz  aksatmadan  sürdürdüklerini belirterek, “Biz  24 Haziran’a yumruk gibi kitlendik. CHP’nin bu dönemindeki motivasyonu başka hiçbir seçimde olmamıştır. Biz Muharrem İnce’nin 24 Haziran’da cumhurbaşkanı olacağına inanıyoruz. Bizim meselemiz yemek içmek değil. Bizim enerjimiz halktan aldığımız enerji ve motivasyondur. Biz Ramazan’da sahura kadar yorulmadan çalıştık. Fakat hiç de yorulmadık. Çünkü vatandaştan o enerjiyi fazlasıyla aldık. Çalışmalarımız sırasında nereye gittiysek insanlardan artık tamam dediklerini duyduk. Herkes yoruldu. Herkes bir değişim istiyor. Bu değişimi gerçekleştirecek olan halkın umudu olmuş Muharrem İnce. Sevgili Çerkezköy hazır olun 24 Haziran’da çıkacak olan o kasırga ülkenin üzerine çökmüş olan bütün kara bulutları ortadan kaldıracaktır. Mesele çözüm üretemeyen bir iktidarın değişme talebi. Bu değişimi hep birlikte halkımızla sağlayacağız. Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı yapacağız. Cumhuriyeti bozulan ayarlarına döndürmemiz lazım. Bunu da beraber başaracağız. Tekirdağ’da milletvekili sayımız 7 oldu. En az 5 milletvekilini buradan gönderemezsek bizlere yazık. Ancak biz en az 5 CHP’li milletvekilini meclise göndereceğiz ama hedefimiz Tekirdağ’da  7’de 7 yapmak. Bizim güçlü bir meclise ihtiyacımız var. Bozulan bir demokrasi anlayışı var. Bozulan ayarlar var bunları tamir etmemiz lazım. Bizim parlamenter rejime yeniden ihtiyacımız var. Ülkemizde parlamenter rejimi yeniden tesis ederek her kesim insanımızı refaha kavuşturacağız” dedi.

 

HEMŞERİ OLMAK AYNI CENAZEDE SAF TUTMAK, AYNI DÜĞÜNDE HALAYA DURMAK DEMEKTİR 

 

Emre Köprülü konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz Trakyalıyız hemşeriyiz” Ancak Türkiye’de yaşayan 81 milyon insan var. Hemşeri olmak aynı bölgede gözlerini açmak değil. Hemşeri olmak aynı caddede aynı sokakta yürürken birbirine selam verebilmek demek. Aynı kahvede çay içmek, aynı cenazede saf tutup, aynı düğünde halaya durmak demek. İşte Çerkezköy’de 81 ilden vatandaş bu duyguları  bu coşkuyu burada birlik ve beraberlik içinde yaşıyor. İşte biz de 24 Haziran’da CHP’nin iktidarında, Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında emin olun ki 81 iliyle 81 milyonuyla kardeş bir ülke ve dünyada örnek ülke yaratacağız. Kavgaya huzursuzluğa da son vereceğiz. Herkesin mutlu olduğu, yüzünün güldüğü bir Türkiye olacak.”dedi.  Yapılan konuşmaların ardından CHP’li milletvekilleri ve belediye başkanları dernek binasına geçerek, dernek üyeleri ile sohbet etti ve sonra toplu bir hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Çerkezköy’den ayrıldılar.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10