Yeni nesil ticaret E-Ticaret

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası eğitimlere aralıksız devam ederken dün de girişimciler ve Kobi yöneticileri E-Ticaret hakkında bilgilendirdi. E-Ticaretin dünyada 1990'lı yılların sonlarında başlay?

Çerkezköy 21.06.2018 15:09:00 0
Yeni nesil ticaret E-Ticaret

“Trakya Dijitalleşiyor Projesi” kapsamında, Trakya Kalkınma Ajansı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve E-ticaret Eğitim Merkezi, E-ticaret SEM Merkezi tarafından desteklenen ücretsiz e-ticaret eğitimi dün Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası tarafından verildi.

 

EĞİTİM UZMAN EĞİTMENLER TARAFINDAN VERİLDİ

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda dün 09.00-19.00 saatleri arasında yapılan eğitim de uzman eğitmenler TOBB / E-ticaret Meclisi Başkan Yrd. Merter Özdemir,  E-ticaret Merkezi / YKÜ Birkan Babakol, Ticimax / CEO Cenk Çiğdemli, E-ticaret Merkezi / COO Cenk Özses, 3GEN Teknoloji / CEO Engin Özgen, E-ticaret Merkezi / Direktör Mehmet Erdemi, Pepakura / Ajans Başkanı Aykut Duman, Hello Video Guru / Kurucu Demet Işıl Yılmaz katılarak girişimcileri ve Kobi yöneticileri E-Ticaret hakkında bilgilendirdi.

 

ÇEŞİTLİ KONULARDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

 

Yaklaşık 25 kişinin katıldığı bilgilendirme toplantısında E-ticaret ekosistemi ve dijital iş yapış biçimleri, Türkiye ve Dünya'da kullanılan E Ticaret platformları ve tanımlar,  sektör, kategori ve ürünlere göre E Ticaret platformları seçimi, CRM müşteri ilişkileri yönetimi, E-ticaret tasarımları/uygulamalar ve ürün fotoğrafları, dijital ürün bilgisi oluşturma – entegrasyonlar, E-ticaret ödeme yöntemleri, kargo ve lojistik entegrasyonları, E-ticaret'de dijital reklam ve sosyal medya yönetimi, E-ticaret saha operasyonu, depo ve iptal/iade yönetimi, E-ihracat ve yurtiçi / yurtdışı pazaryerleri, E-ticaret raporlamaları ve e-uygulamalar, E-ticaret workshop gibi konularda bilgiler verildi.

 

E-TİCARET BASİT ANLATIMIYLA ELEKTRONİK TİCARETTİR

 

E-Ticaretin dünyada 1990’lı yılların sonlarında başlayıp gelişerek günümüzde hızla kullanılır hale gelen bir ticaret şekli olduğunu kaydeden TOBB / E-ticaret Meclisi Başkan Yrd. Merter Özdemir; ‘’ Çünkü bu ticaret tamamen elektronik ortamda yapıldığı için her hangi bir işyeri tutmaya bile gerek yoktur.E-ticaret, en basit anlatımıyla elektronik ticaret yaparak para kazanmaya yarayan sistemin adıdır. Özellikle bu alanda Amazon ve Yahoo gibi şirketlerin e-ticaretteki başarıları diğer girişimcileri de bu alanda oldukça cesaretlendirmiş ve yıllar içinde daha çok girişimci bu sektöre girmiştir. Böylelikle hızlı bir ivme yakalayarak değerlenen e-ticaret sektörü ticaret yapanlar için önemli bir kazanç kapısı haline geldi. Ülkemizde de 1998 yılından sonra büyük mağazaların öncülüğünde e-ticaret uygulanmaya başlandı. Türkiye’de ve dünyada geleneksel pazarlama yöntemlerine ve satış faaliyetlerine e-ticaret’i de ekleyen kuruluşlar, sadece belirli bir lokasyona ve noktaya satış yapmanın ötesine geçerek, süreçlerine e-ticaret’i de dahil etmeye başlamıştır’’ dedi.

 

 

YENİ NESİL TİCARET E-TİCARET

 

 

Özdemir, dünyada artık yeni nesil ticaretin e-ticaret olduğunu da belirterek, “E-ticaret özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için çok uygun bir ticaret şekli haline gelmiştir. E-ticaret, belirli bir satış noktasının dışına çıkarak satışların artmasına ve daha hızlı ödemeleri teslim alınmasına olanak sağlamaktadır. Fiziki mağaza sahibi olan işletmeler için e-ticaret önemli bir satış kanalıdır. Son dönemde sıkça gündeme gelen bir konu bu ‘ Yeni Nesil E-ticaret ’. Aslında dünyanın en eski mesleği olan ticaret de diğer meslekler gibi internet ve teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte çok büyük bir değişim geçiriyor. Bu değişim Bankacılık sektöründe çok etkili şekilde kullanmaktadır. Aslında teknolojik gelişim biz insanların beklentilerini o kadar çok etkiledi ki kafede otururken bile salonumuza koltuk takımı alabilir hale geldik. E-ticaret yapmak için işyeri tutmaya ya da mağaza açmaya gerek yok. Önemli olan bu sistemde dürüst iş yapmak.”diye konuştu. Gün boyu süren eğitimde Özdermir’in E Ticaret hakkında bilgilendirmesinin ardından diğer uzman eğitmenler çeşitli konularda bilgilendirme yaptı.

 

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10