Genç heykeltıraşlar belirlenecek

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu kapsamında bu yıl ilk kez Güzel sanatlar fakültelerinin heykel bölümlerinde okuyan genç heykeltıra?

Süleymanpaşa 21.06.2018 20:34:00 0
Genç heykeltıraşlar belirlenecek

Konu hakkında bilgi veren yetkililer; ‘’Süleymanpaşa Belediyesi ve Küratör Nermin Sözel işbirliği ile bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu ev sahipliğinde ilk defa gerçekleştirilecek olan Genç Bisanthe Umut Veren Heykeltıraş Heykel Yarışması, serbest konulu ve taş, ağaç ve metal malzemelerden ya da bu malzemelerin bir arada kullanılmasından oluşacak eserlere açık olacak. Eser sahipleri, son iki yıl içinde ürettikleri ve daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış, sergilenmemiş eserleri ile Genç Bisanthe Umut Veren Heykeltıraş Heykel Yarışması’na katılabilecekler’’ dedi.

 

 

SON BAŞVURU TARİHİ 15 AĞUSTOS

 

 

Yarışmaya katılım için en geç 15 Ağustos 2018 tarihine kadar gencbisanthe@gmail.com adresine e-posta ile başvuruda bulunulması gerektiğini belirten yetkililer; ‘’ Yarışmanın sonucu 3 Eylül 2018 tarihinde ilan edilecek. Ödül töreni ise 4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nun 27 Eylül 2018’de yapılacak olan -kapanış töreninde gerçekleşecek.Genç Bisanthe Umut Veren Heykeltıraş Heykel Yarışması şartnamesi ve başvuru için gerekli belgelerle ilgili https://www.suleymanpasa.bel.tr/heykel-yarismasi internet adresinden bilgi alınabilecek’’ dedi.

 

 

YARIŞMAYA KATILMAYA DAVET EDİYORUM

 

 

Bisanthe markası Süleymanpaşa’yı Türkiye’de ve dünyada kültür ve sanat kenti olarak başarıyla tanıttığını ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; ‘’4 yıl gibi kısa bir sürede bu noktaya gelmeyi başardık. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu şu anda dünyada heykel sempozyumları içinde yer alan Türkiye’den dahil olan tek sempozyum. Ama bununla yetinmemiz söz konusu değildir. Taş heykel Sempozyumu’nun kapsamını umut veren genç heykeltıraşlarımıza, heykel okuyan üniversitelilere bir fırsat verecek ve kendilerini gösterebilecekleri bir mecra yaratacak şekilde genişlettik. Biz Süleymanpaşa’da sanat tüketicisi bir toplum yaratırken, sanatı üreten bir kesimi de meydana getirmek, bu kentten ülke ve hatta dünya çapında sanatçıların yetişmesini sağlamak amacındayız. Bu açıdan Genç Bisanthe Umut Veren Heykeltıraş Heykel Yarışması’nı düzenliyoruz. Üniversitelerin heykel bölümünde okuyan ve bu sanatın içinde yer almak isteyen sanatçı adaylarımızı yarışmamıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

 

 

Haber: Mayil Seymen


0282 726 91 91
0282 747 65 10