Çerkezköy'ün ilk kadın dönercisi Güldane Usta görenleri şaşırtıyor

Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi Köse Sokak'ta üç yıldır aralıksız dönercilik yapan Güldane Maskar ilçenin ilk kadın dönerci işletmecisi olmanın mutluluğunu yaşadığını söyl

Çerkezköy 26.06.2018 14:09:00 0
Çerkezköy

 Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi Köse Sokak’ta üç yıldır dönercilik yapan Güldane Maskar(45)   dönerciliğe merak  sarmasıyla dönerciliğe başladığını belirterek, “Kendi başıma bir iş açmayı istedim ve bu konuda çok düşündüm. Bir gün caddede gezerken bir et lokantasında döner gördüm ve döner ustasını bir süre izledim.Eve geldim bu işi ben de  bir kadın girişimci olarak gayet iyi yapabilirim diye merak oluştu ve  yapma kararı aldım. Üç yıl önce bu Köse Sokak’ta tuttuğum 6 metre karelik dükkanda dönercilik yapıyorum. Müşterilerim benden ben müşterilerimden memnunum. İş yerimi açtıktan sonra evde boşuna oturmuşum ve boş zaman harcamışım diye kendimi de zaman zaman sorguladığım oldu. Bakmakla yükümlü olduğum iki çocuğum var ve hasta eşim var.Yıllarca bize bakan eşimin yerini şimdi ben doldurdum.Bana dönerci abla diye hitap ediyorlar.Üç yıldır bu işi severek yapıyorum ve bayan olmanın zorluğunu da hiç çekmedim” dedi.

 

İŞYERİNDE HER İŞİ KENDİM YAPIYORUM

 

Maskar,  iş yerinde her işi kendinin yaptığını da belirterek,“İşimi severek yapıyorum, tabiî ki yoruluyorum. Her meslekte çalışanlar alın teri akıtarak iş yaptıkları için yorulurlar ve evlerine böyle helal ekmek götürürler.Çok şükür kimseye muhtaç olmadan evimi geçindirmeye çalışıyorum.İş yerimde de bütün işleri kendim yapıyorum.Sabah iş yerine geldiğimde ilk iş etleri takıyorum ve ardından malzemeleri hazırlıyor ve sonra hazırladığım döneri pişirmeye başlıyorum.Pişirince de müşteri geldikçe sıcak sıcak keserek servis,paket isteyene paket  servis yapıyorum.Haftanın yedi günü işyerimde hizmet veriyorum. Sabahın erken saatlerinden akşam saat 21.30’a kadar çalışıyorum” ifadelerini kullandı

 

GÖRENLER ŞAŞIRIYOR

 

Güldane Maskar şöyle devam etti, “Kadınların çok daha titiz olduğu sektörlerden biri de gıda sektörü. Bu benim yaptığım iş de gıda sektörü olması nedeniyle titizlik isteyen bir meslek. Bu nedenle müşteri memnuniyeti için hijyen önceliğimizdir. Özellikle de ülkemizde iş kadınları yaptıkları işlerde titizdirler. Müşterilerim benden çok memnun. Dışarıdan gelen ya da ilk kez işyerimin olduğu sokaktan geçenler karşılarında kadın dönerci görünce çok şaşırıyor” diye konuştu.

 

BİR İŞE KADIN ELİ DEĞMİŞ İSE LEZZET BERABERİNDE GELİR

 

Çerkezköylü Döner Ustası Güldane Maskar bir işe kadın elinin mutlaka değmesi gerektiğini ve özellikle de gıda sektöründe bir kadının eli değdiğinde lezzeti de beraberinde getirdiğini söyledi. Maskar, “Bir Kadın dönerci olarak üç yıldır bu işte ustalaştım. İşe başladığımda hiç kimseye de nasıl pişirilir neler yapılır diye de danışmadım. Bu işi yapanları bir süre hep izledim ve izlenimlerimden edindiğim bilgilerle işi yaparak ustalaştım ve erkek döner ustaları bile benim dönerimi mükemmel buluyor. Bende onlara ‘Bir işe kadın eli değmiş ise lezzet beraberinde gelir’ diyorum ve onlarda haklısın abla diyor.”dedi.

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10