Sarıkurt, şampiyonları ağırladı

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eligül, Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ve Muaythai Milli Takım Antrenörü Ahme

Çorlu 26.06.2018 18:13:00 0
Sarıkurt, şampiyonları ağırladı

Ziyarette konuşan ÇBSK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eligül; "Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) sporcuları, uluslararası spor müsabakalarında şehrimizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Güreş ve yüzme spor dallarında adından söz ettiren ÇBSK Muaythai sporcusu Furkan Semih Karadağ önce Antalya'da Türkiye şampiyonu olurken, 67 kilogramda Dünya Üçüncüsü olarak gümüş madalya kazanarak ülkemizin ve Çorlu’muzun gururu oldu. Antalya'da düzenlenen şampiyonada sporcularımız kilolarında ilk üçü rakiplerine kaptırmazken Rıfat Kaya 91 kilogramda, Batuhan Boral 75 kilogramda Türkiye Şampiyonu, Hasan Emre Yiğit, Bünyamin Coşkun, Mert Can Sultan Türkiye üçüncüsü, Enis Yunusoğlu Uluslararası Profesyonel Kickboks Şampiyonu ve Erdal Karataş Uluslararası Profesyonel Kickboks ikincisi oldular ve Çorlu’muzu başarıyla temsil ettiler. Öte yandan ÇBSK Muaythai sporcularımız Batuhan Boral ve Rıfat Kaya 29 Temmuz 2018 tarihinde Çek Cumhuriyetinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler." dedi.

 

 

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

 

 

ÇBSK ve Muaythai Milli Takım Antrenörü Ahmet Yokuş ise açıklamasında, "67 kilogramda mücadele eden sporcumuz Furkan Semih Karabağ, daha önce Antalya'da düzenlenen Muaythai Türkiye Şampiyonasında birinci gelerek Meksika'da düzenlenen Dünya Şampiyonasına katılma hakkı elde etti. 94 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonasında sporcumuz ilk maçında Faslı rakibini sayı vermeden 5-0 yenerek çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde İtalyan rakibini aynı skorla 5-0 yenerek adını finale yazdırmak için mücadele veren Furkan, bu maçta geçirdiği ciddi sakatlık sonucunda ringlerden çekilmek zorunda kaldı ve dünya üçüncüsü oldu’’ dedi.

 

 

BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR

 

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; "Sporcularımız uluslararası alanda büyük başarılar elde ederek gururumuz olmaya devam ediyor. Başta sakatlanarak çekilmek zorunda kalan ve büyük ihtimalle Dünya Şampiyonu unvanını kazanacak olan Furkan Semih Karabağ, Rıfat Kaya, Batuhan Boral, Hasan Emre Yiğit, Bünyamin Coşkun, Mert Can Sultan, Enis Yunusoğlu ve Erdal Karataş'ı yürekten kutluyor, yaşattığınız gurur için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başarı tesadüf değildir. Bu başarıyı elde eden sporcularımızı, değerli antrenörlerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyor ve bir kez daha teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

 

Haber: Abdullah ADIGÜZEL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10