''50 bin kovan üreticisi bulamadık''

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon" projesi kapsamında Malkara'da bin 191 adet kovan dağıtıldÄ?

Tekirdağ 27.06.2018 14:58:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon" projesi kapsamında yapılan kovan dağıtımı bu kez Malkara’da dağıtılan bin 191 adet kovan dağıtımı ile devam etti. 

 

İL GENELİNDE BİN 35 KİŞİYE 17 BİN CİVARINDA KOVAN DAĞITTIK

 

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, ülke genelinde arıcılık alanındaki en kapsamlı projeyi yürüten yerel yönetim olduklarını ifade ederek; "İl genelinde yürütüyoruz bu projemizi. İl genelinde bin 35 kişiye 17 bin civarında kovan dağıttık bu proje kapsamında’’ dedi. 

 

BU BÖLGENİN TOPRAK YAPISI, İKLİMİ ARICILIĞA OLDUKÇA ELVERİŞLİ

 

Bu hizmetle ildeki üretimi artırmayı hedeflediklerini kaydeden Aslan; ‘’Önümüzdeki dönemlerde bu alanda üretimimiz artacaktır. Üretimin artmasından sonraki hedefimiz bu alanda markalaşabilmektir. Kentimizin bu anlamda potansiyeli oldukça iyi durumda. İstanbul'un yanı başındayız. Konum olarak avantajlı bir durumdayız. Tarihi kaynaklara göre, Fatih Sultan Mehmet'in yediği balın o dönemlerde Malkara'dan gidiyordu. Bu bölgenin toprak yapısı, iklimi arıcılığa oldukça elverişli. Bunun daha da iyi duruma gelmesi için çaba sarf edeceğiz. Arı otu tohumu dağıtımı, ana üretim merkezi kurulması ve apiterapinin bu bölgeye getirilmesi gibi uygulamalar içerisinde olacağız’’ dedi.  Bir tek arıcılık alanında değil, birçok farklı alanda tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Aslan; ‘’Bu anlamda tarım ve hayvancılığa en fazla destek sağlayan belediyelerin başında geliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Fen İşleri Dairesi Başkanlığımızla koordineli bir şekilde tarlalarımızdan taş toplama makinesi ile taş toplayacağız. Bu topladığımız taşları da tarla yollarının yapımı için kullanacağız." dedi.

 

TEKİRDAĞ'DA ARICILIK ANLAMINDA POTANSİYELİ ÇOK İYİ DURUMDA

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte üreticilere önemli destekler verdiklerini söyleyen Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da, "Yine üreticiye destek sağlayacak bir proje ile bir aradayız. Bugün 200'ün üzerinde üreticimize kovan dağıtımı yapacağız. Malkara'yı tarımın başkenti yapma hususundaki çalışmalarımız devam edecektir" dedi. Son olarak konuşanTekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise,Tekirdağ'da arıcılık anlamında potansiyelin çok iyi durumda olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu potansiyeli yukarı taşımayı amaçladıklarını ifade etti. 

 

50 BİN KOVAN ÜRETEBİLECEK ÜRETİCİ BULAMADIK

 

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini geride bıraktıklarını anımsatan Albayrak, Yerel seçimlere de yaklaşık 271 gün var daha. Bu kalan günlerimizi dolu dolu geçirmek adına vatandaşlarımıza yönelik hizmet ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Yeni dönemde görevde olalım veya olmayalım, son güne kadar sosyal demokrat anlayışla vatandaşlarımız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tekirdağ'da arıcılık anlamında çok güzel bir potansiyel var. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, üreticimize destek sunarak bu potansiyeli daha yukarı taşımayı hedefledik. Bölgemizde yaklaşık 400 bin, 500 bin kovanlık potansiyel var. Bizim asıl hedefimiz var olan 50 bin kovan sayısını görev süremiz içerisinde 100 bine çıkarmaktı. Ama maalesef 50 bin kovan üretebilecek üretici bulamadık. Bu sene dağıtacağımız kovanlarla birlikte yaklaşık 17 bin kovan dağıtmış olacağız. Bu yalnızca tarım ve hayvancılık alanında bir tane hizmetimizdir. Bunun yanı sıra birçok hizmetimiz daha var" dedi. 

 

MALKARALI ÜRETİCİLERE DAĞITILDI

 

Konuşmaların ardından Malkaralı üreticilere bin 191 adet arı kovanı Malkaralı üreticilere dağıtıldı. Programa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi ile Malkara Belediyesi'nin idari ve teknik personeli, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Haber: Mayil SEYMEN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10