Fırtına ve yağış hayatı olumsuz etkiledi

Tekirdağ'da önceki akşam saatlerinde birden bastıran şiddetli yağmur ve fırtınan etkisiyle etkisiyle ağaçlar devrildi, bazı evlerin çatısı uçtu. Hayatı olumsuz etkileyen yağmurla birlikte bazı i

Tekirdağ 28.06.2018 18:29:00 0
Fırtına ve yağış hayatı olumsuz etkiledi

Tekirdağ’da önceki akşam aniden bastıran şiddetli yağmur ve ardından dolu yağışı yaşandı. Yaklaşık 20 dakika süren yağmur ve dolu yağışına hazırlıksız yakalanan Tekirdağlılar, zor anlar yaşadı. Dışarıda olanlar, kapalı alanlara sığınarak yağmur ve doludan korunmaya çalıştı. Bazı sokakların suyla dolması üzerine sürücüler de güçlükle ilerleyebildi. Sularla kaplanan cadde ve sokaklarda bulunan giriş katındaki bazı işyerlerini bu bastı. Esnaflar suları boşaltmaya çalışırken, belediye ekipleri de su tahliye çalışmalarında bulundu.

 

 

HASTANEYİ SU BASTI

 

 

Öte yandan yağışın ardından Ortacami Mahallesi'nde bulunan Tekirdağ Devlet Hastanesi giriş katını su bastı. Acil servis ve laboratuvar bölümlerinin bir kısmı suyla kaplanırken, acil servisteki bazı hastalar üst kattaki servislere alındı. Hastanenin giriş katında biriken sular işçiler tarafından tahliye edildi. İşçiler suları tahliye ettikten sonra servislerde temizlik çalışmalarında bulundu. Bu arada şiddetli yağış nedeniyle Tekirdağ il merkezinde bazı mahallelerde elektrik kesintileri yaşandı.

 

 

50.5 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

 

 

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sabahın ilk ışıkları ile birlikte aşırı yağış sonucu devrilen ağaçlar ve uçan çatıları kaldırırken Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise aşırı yağışın izlerini silmek için bir çok noktada eş zamanlı temizlik çalışması başlattı. Yetkililer yaptıkları açıklamada ise yarım saatte il merkezinde metrekareye 50.5 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10