Yaz okullarına yoğun ilgi

Bin 866 öğrencinin kayıt yaptırdığı ve iki ayrı dönemde toplam 19 branşta gerçekleştirilecek olan Çerkezköy Belediyesi Yaz Spor Okulunun ilk döneminin açılışı gerçekleştirildi. Bu yıl

29.06.2018 19:40:00 0
Yaz okullarına yoğun ilgi

 

Dün Çerkezköy Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim ve Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, öğrenciler ve veliler katıldı.

“GELENEKSEL HALE GETİRDİK”

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Yaklaşık üç haftadır yaz okulu için kayıtlarımızı aldık. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz yaz okulunda sizleri bu alanda görmekten ve bir arada görmekten mutluluk duyuyoruz. 2018 yılı yaz okulunda eğitimlerimiz yaklaşık üçer hafta olacak. Bunu geleneksel hale getirerek çocuklarımızı ve evlatlarımızı Çerkezköy Belediyesi'nin düzenlediği bu güzel yaz okulunda bir araya getiriyoruz. Temel hedefimiz Çerkezköy’ün çocuklarına sahip çıkmak, onları sporun disiplinine, sporun birleştiriciliğine, önemine, bireysel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“ÇOK GÜZEL

ÜÇ HAFTA GEÇİRECEĞİZ”

Bu dönemde 19 ayrı branşta çocukları Çerkezköy Belediyesi'nin eğitimleriyle beraber buluşturacaklarını kaydeden Akay “ Her yıl Çerkezköy’de artan nüfusumuz var ve bununla birlikte sayımız da artıyor. 700’lerle başladığımız yaz okullarında bu sene 2 bin kardeşimize ev sahipliği yapacağız. Üç haftalık birinci dönemin ardından üç haftalık ikinci dönemde kardeşlerimize çeşitli dallarda spor branşlarında yanlarında olacağız. Bizlere evlatlarını teslim eden velilerimize teşekkür ediyorum.  Onlarla birlikte çok güzel üç hafta geçireceğiz. Tüm imkanları sağlayarak onları güvenli bir şekilde spor alanlarımızada götüreceğiz. Belediyenin çeşitli noktalarında kardeşlerimizi yine sizlere geri teslim edeceğiz” diye konuştu.

EN FAZLA İLGİ YÜZME KURSUNA

Belediyenin iki dönem halinde düzenlediği yaz spor okulunda eğitimler 2 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. Toplam 19 branşta düzenlenecek olan Yaz Spor Okulunda en fazla ilgiyi yüzme alırken, yüzme branşında toplam bin 437 öğrenci kayıt yaptırdı. Yüzme branşından sonra en fazla ilgiyi ise futbol branşı toplam 464 öğrenci ile oldu. Basketbol kursuna 308, Bağlama kursuna 19, Bilgisayar kursuna 17, Gitar kursuna 70, Güreş kursuna 17, Halkoyunları kursuna 58, Heykel kursuna 27, İngilizce kursuna 177, İşaret Dili kursuna 42, Karate kursuna 127, Kort Tenis kursuna 36, Masa Tenisi kursuna 37, Okçuluk kursuna 50, Resim kursuna 93, Satranç kursuna 74, Voleybol kursuna 166, Yaratıcı Drama kursuna 33 olmak üzere toplam bin 886 öğrenci kayıt yaptırdı.

BİLGİSAYAR

KURSU KIZILPINAR’DA

Bilgisayar kursu dışındaki tüm kurslar 29 Ekim Spor Kompleksi, Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim ve Kültür Sanat Merkezi, Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanında yapılırken, sadece bilgisayar kursu Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nde verilecek. Birinci dönemde Basketbol, Futbol, Halk oyunları, masa tenisi kursları Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü, işaret dili ve okçuluk kursu Pazartesi ve Çarşamba günü, Yaratıcı drama Pazartesi Cuma günü, İngilizce kursu Salı, Çarşamba ve Perşembe günü, bağlama, bilgisayar, gitar, karate, kort tenis, satranç, voleybol kursu Salı ve Perşembe günü heykel ve resim kursları ise Salı günü gerçekleştirilecek. En çok ilginin olduğu yüzme kursu ise haftanın beş günü 09.00-16.00 saatleri arasında Forest City kapalı yüzme havuzunda yapılacak.

VELİLERDEN YOĞUN İLGİ

Konuşmaların ardından kursa katılacak öğrencilere yetkililer tarafından malzemeleri dağıtılırken, veliler ve öğrenciler programa yoğun ilgi gösterdi. Zaman zaman izdihamın yaşandığı malzeme alımında bazı veliler ise çocuklarının isimlerinin yer aldığı tablolardan bilgi almaya çalıştılar.

Haber: Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10