Okul bahçesi otopark oldu

Otopark yönetmeliğinde mayıs ayında yapılan değişiklikle birilikte Milli Eğitim Bakanlığı'na ait tesislerin bahçelerinin otopark olarak kullanılabilmesi, okul bahçelerinde düğün, nişan, kına

Çerkezköy 3.07.2018 17:03:00 0
Okul bahçesi otopark oldu

Otopark yönetmeliğinde mayıs ayında yapılan değişiklikle birilikte Milli Eğitim Bakanlığı’na ait tesislerin bahçelerinin otopark olarak kullanılabilmesi, okul bahçelerinde düğün, nişan, kına gibi organizasyonların yapılabilmesi imkanı sağlanmıştı.

 

OTOPARK OLARAK KULLANILMAYA BAŞLANDI

 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların bahçelerinin otopark, çay bahçesi olarak kullanılabileceği, ayrıca düğünlerin de okul bahçesinde yapılabileceği yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte uygulamaya geçti.  Çerkezköy’de de bakanlığın izni doğrultusunda trafiğin en yoğun olduğu caddelerden biri olan Atatürk Caddesi üzerinde eğitim öğretim veren Atatürk İlkokulu’nun bahçesi önceki gün otopark olarak kullanılmaya başlandı. Başlayan uygulama kapsamında elde edilecek gelirin okulun giderleri için harcanacağı öğrenildi. 

 

OTOPARK ÜCRETLERİ ŞÖYLE

 

Otomobil park ücretlerinin belirlenmesiyle birlikte Atatürk İlkokul bahçesinde uygulamaya giren tarifede 0-1 saatlik park ücreti 3 lira olacağı, 1-3 saat arası park ücreti 5 lira, 3-5 saat arası park ücreti 7 lira, 5-7 saat arası park ücreti 9 lira, 7 saat ve üzeri için park ücreti 10 lira olacağı ifade edildi.  

 

08:00-18:00 SAATLERİ ARASINDA HİZMET VERECEK

 

Atatürk İlkokulu bahçesinde 08:00-18:00 saatleri arasında hizmet veren otopark ile okula gelir sağlanması hedeflenirken Atatürk Caddesi’nde park yoğunluğunun da azalması, çift sıra parkların ortadan kaldırılması düşünülüyor. Talep olması halinde okul bahçelerinde düğün, nişan, kına gibi organizasyonlar da yapılabilecek. 

 

 

Haber / Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10