KOÇAK:6 üyemizin işten çıkartılması anayasal suçtur 

Çorlu'da faaliyet gösteren Aygun Alüminyum Fabrikası'nda 6 çalışanın işten çıkartılması üzerine dün sabah fabrika önünde basın açıklaması yapan Türk-İş Tekirdağ ?

Çorlu 3.07.2018 19:05:00 0
KOÇAK:6 üyemizin işten çıkartılması anayasal suçtur 

Türk Metal Sendikası, Çorlu’da faaliyet gösteren Aygun Alüminyum Fabrikası’nda 6 çalışanın işten çıkartılması üzerine dün sabah fabrika önünde basın açıklaması yaptı. 

 

ÇALIŞANLAR DEMOKRATİK VE ANAYASAL HAKLARINI KULLANARAK ÜYE OLDU

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak; “Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi olarak yaklaşık 1 aydır Aygun Alüminyum’da çalışan arkadaşlarımız yıllardır yaşadıkları zulme dur demek için kendi hür iradeleri ile demokratik ve anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olmuşlardır. Bizler Türk Metal Sendikası olarak 29 Haziran Günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yeterli çoğunluğu sağlayıp ‘Yetki Tespiti’nin yapılması için yazımızı yazdık. Bundan haberdar ve rahatsız olan işveren öncelikle işçi arkadaşlarımızın çoğunluğu sağlamasından korktuğu için sosyal sigorta kayıtlarını farklı şirketlerine geçirme yolunu denedi, bununla da yetinmedi 6 üye arkadaşımızın işine 2 Temmuz 2018 günü itibari ile son verdi. Bu arkadaşlarımızın sırf anayasal haklarını kullandıkları için işine son verdi. Aygun Alüminyum işvereninin hukuksuzlukları, kanunsuzlukları sadece bununla da kalmıyor.  Yabancı uyruklu ve çalışma belgesi olmayan kaçak işçi çalıştırıyor.İşveren bu hukuksuzluklarının önüne hiç kimsenin geçemeyeceğini düşünse de yanılıyor” 

 

İŞVERENİN HUKUK TANIMAZ GAYRİ YASAL DAVRANIŞLARININ HUKUKSAL TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Türk Metal Sendikası olarak bugün itibari ile öncelikle ekmeğinden edilen 6 işçinin uğradığı bu hukuksuzluktan başlayarak, işverenin bu hukuk tanımaz, kanun tanımaz tüm gayri yasal ve gayri ahlaki davranışlarının hukuksal çerçevede takipçisi ve şikayetçisi olacaklarını kaydeden Koçak; ‘’ Biz bu olayları başta yerel ve ulusal basın olmak üzere tüm mecralarda dile getirmekle başlayıp aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Kur İl Müdürlüğü gibi tüm ilgili kurumlara bu iddialarımızı delil ve ispatları ile birlikte taşıyıp, sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz Türk Metal Sendikası olarak kavgadan yana değil barıştan emekten yanayız. Üretmek kazanmak, kazandırmak istediğimizi her sözümüzde söyler ve sadece bunu sözde bırakmayız, burada Aygun Alüminyum işverenine sesleniyorum, gelin bu kanunsuz tavırlarınızdan vazgeçin. İnsanların haklarını yemekten Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını çiğnemekten vazgeçin. İnsanların ekmeği ile oynamaktan vazgeçin” diye konuştu.

 

 

Haber/Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10