Türkiye ve Avrupa'nın önemli kurumlarının takdirini aldık

Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından Süleymanpaşa Belediyesi'ne  "Avrupa Diploması" ödülü verildi. Kültür, sanat ve insan odaklı çalışmaları ve kardeş ş

Süleymanpaşa 4.07.2018 16:51:00 0
Türkiye ve Avrupa

Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından Süleymanpaşa Belediyesi’ne  “Avrupa Diploması” ödülü verildi.

 

TÖRENE KATILDILAR

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Belediye Meclis Üyeleri Ali Tunç Saygun ve Berk Öge ile birlikte Strazburg’da düzenlenen Avrupa Diploması Töreni’ne katılarak ödülü teslim aldı. 

 

EŞKİNAT KONUŞMA YAPTI

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ödül töreninde bir konuşma yaptı. Çalışmaların hem vatandaşlar hem de Türkiye ve Avrupa’nın önemli kurumları tarafından takdir edilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, kültür, sanat ve insan odaklı çalışmalar ve kardeş şehirler ile kurduğu iyi ilişkiler üzerine Avrupa Konseyi tarafından değerlendirilen Süleymanpaşa Belediyesi’nin, yeni kurulmuş bir belediye olmasına rağmen köklü belediyelerin birçoğunda olmayan Avrupa Diploması’na sahip olduğunu kaydetti. 

 

TÜRKİYE VE AVRUPA’NIN ÖNEMLİ KURUMLARININ TAKDİRİNİ ALDIK

 

Süleymanpaşa Belediyesi’nin uzun yıllardır var olan belediyelerin yanında 4 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiği projeler neticesinde başlattığı toplumsal dönüşüme dikkat çeken Avrupa Birliği jürisi, Süleymanpaşa Belediyesi’ne Avrupa Diploması ödülünü verdiğini kaydeden Eşkinat;  “4 yıllık kısa bir zaman diliminde yaptığımız çalışmalarla hem halkımızın hem de Türkiye ve Avrupa’nın önemli kurumlarının takdirini aldık. Uzun yıllardır bu ödülü almak için mücadele veren şehirler, yüzlerce yıllık olup da bu ödülü alamamış belediyeler var. Biz ise sadece 4 yıllık çalışmalarımız ile Avrupa Diploması almaya hak kazandık. Bu ne kadar planlı ve doğru çalıştığımızın göstergesidir.  Elde ettiğimiz bu başarıdan sonra Süleymanpaşa Belediyesi’nin hedefi sırasıyla Avrupa Şeref Bayrağı ve daha sonrasında da Avrupa Ödülünü almaktır. Bu konuda yeni kurulan bir belediye olarak ilk olma konusunda çalışmalarımız devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Avrupa Diploması ödülümüzün hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10