Eğitime bir destek de Bozkurt'tan

Çerkezköy'de eğitime destek vermek amacıyla hayırseverler tarafından yaptırılan okullara bir yenisi daha ekleniyor. Hayırsever Fatih Bozkurt tarafından Gaziosmanpaşa Mahallesi ne yapılacak olan 8 derslikli anaok

Çerkezköy 4.07.2018 18:33:00 0
Eğitime bir destek de Bozkurt

Çerkezköy´de son iki sene içinde hayırseverlerin yaptırdığı okul sayısı yapılan protokolle ona yükseldi.

 

 

ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYORLAR

 

 

Nüfus yoğunluğunun her yıl arttığı Çerkezköy’de devlet yatırımlarıyla yapılan okulların yetersizliğini gören ilçenin Hayırseverleri son iki yıldır Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş öncülüğünde yaptırdıkları okulları milli eğitime bağışlayarak önemli ve büyük bir sorun olan okul açığının da kapanmasında büyük rol oynuyorlar.

 

 

PROTOKOL İMZALANDI

 

 

Gaziosmanpaşa mahallesi'nde mülkiyeti Maliye hazinesine ait taşınmaz üzerine Hayırsever Fatih Bozkurt tarafından yaptırılacak sekiz derslikli anaokulu işine ait protokol Tekirdağ Valisi Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Hayırsever Fatih Bozkurt tarafından valilik makamında imzalandı.

 

 

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA AÇILACAK

 

8 derslikli anaokulun 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına yetiştirileceğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş “ İlçemiz Gazi Osman Paşa Mahallesi Zabıta Müdürlüğü bitişiğinde yapılacak olan okulumuz üç ayda bitirilip, Eylül ayında eğitim ve öğretime açılacaktır. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

“ANNE VE BABAMIN İSMİNİ TAŞIYACAK”

 

 

5 yıl önce Eylül ayında babasının kaybettiğini ifade eden Hayırsever Genç İş Adamı Fatih Bozkurt, “Niyetim bir kütüphane yaptırmaktı. Ama daha sonra anaokuluna karar verdik. Çerkezköy Kaymakamımız Atilla Selami Abban sağ olsun bize yer gösterdi. Belirlenen alanda 8 derslikli bir anaokulu yapacağız. Okula annem ve babamın ismi olan Azize-Şahap Bozkurt ismini vereceğiz. Eğitime, çocuklarımızın geleceğine az da katkı sunabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.

 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10