Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etti ve yeni sistem resmen başlamış oldu. Yemin töreninin ardından Meclis'ten ayrılan Erdoğan, A

Çerkezköy 9.07.2018 22:57:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı

Kabineyi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda açıklayan Erdoğan, bakanlıkların yapılarını değiştirmenin daha hızlı icraat sağlayacağını belirtti. Erdoğan “ Dünyada yönetim sistemini demokratik yollarla az sayıdaki ülke arasına Türkiye olarak girmiş bulunuyoruz. Demokrasimiz 15 Temmuz gecesi rüştünü ispat etmiştir. 16 Nisan halk oylaması ve 24 Nisan seçimleri demokrasimizin sandıkta rüştünün en üst düzey ispatı olmuştur. Dünyada eşi benzeri olmayan bir seçim gerçekleşmiştir. İradesini sandığa yansıtan 50 milyonu aşkın vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için yüreğinde ülke ve millet sevdası olan herkesle çalışmaktan memnuniyet duyacağız. Yeni yönetim sisteminin hazırlıklarına 16 Nisan'dan sonra başlamıştık. 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini yayınladık. Bununla yeni yönetim sisteminin çatısını hayata geçirmiş olduk. Daha önce de açıkladığımız üzere bakanlık sayımızı başkan yardımcımız ile birlikte 17'ye indirdik. Bazı bakanlıkların isimlerini aynı muhafaza ettik, bazılarını birleştirdik, bazılarını da tümden lağvettik. Şimdi sizlere yeni siteme göre kurulan ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesindeki bakanlarımızın isimlerini açıklamak istiyorum. Kendilerini de aynı zamanda buraya davet edeceğim ve kendilerini yakından tanıma fırsatımız olacak” dedi.

 

İŞTE YENİ KABİNE

 

Merakla beklenen ve yeni kabinede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu,  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sanayi ve Kalkınma Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan oldu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10