Abban:Amacımız gelecek nesillere anlatmak

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitleri Ve Demokrasi Parkı'na dün 30 adet çam fidanı dikildi.

Çerkezköy 13.07.2018 20:04:00 0
Abban:Amacımız gelecek nesillere anlatmak

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz şehitleri anısına Ambardere Mevkii’nde Çerkezköy Orman işletme Şefliği’ne ait alanda oluşturulan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Parkı’na 30 adet çam fidanı dikildi.

 

KAYMAKAM ABBAN, BELEDİYE BAŞKANI AKAY VE TUGAY KOMUTANI CANDAŞ’TAHAZIR BULUNDU

15 Temmuz Şehitleri  Ve Demokrasi Parkı’na ağaç dikme töreninde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanvekili Ercan Tanışık ve ilçe yönetimi, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı,Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yusuf Hayri, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Orman İşletme Şefi Ayşegül Demircan, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Gümrük Müdür Yardımcısı Dursun Aydın,Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Turan Ersöz,Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı İrfan Akem,Çerkezköylü Hayırsever Sanayici Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin,okul müdürleri ve görevliler hazır bulundu.

 

30 ADET ÇAM FİDANI DİKİLDİ

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Parkı’na toplam 30 çam fidanı dikildi. Kaymakam Atilla Selami Abban, Tugay Komutanı Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başta olmak üzere törene katılan tüm protokol mensupları çam fidanı dikti.  Dikim işlemini tamamladıktan sonrada fidanlara can suyu vermeyi ihmal etmediler.

 

ABABN, ETKİNLİK HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Fidan dikimi etkinliğinin ardından açıklama yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban  etkinlikler hakkında bilgi vererek; ‘’15 Temmuz’un bu yıl 2’nci yıldönümünü törenle kutluyoruz. Programları hafta içine yaydık. Dün bir konferansımız vardı. Bugün 15 Temmuz Hatıra Ormanı’na yeni fidanlar dikiyoruz. Yarın akşam Tekirdağ Valiliğimizin düzenlediği şehit yakınlarımıza ve gazilerimize akşam yemeği var. Pazar günü de saat 11:00’da şehitlikte olacağız. Öğle namazına müteakip mevlit ve hatim duası var. Ardından 19:30’da kaymakamlık önünden başlayan bir demokrasi yürüyüşü ile belediye meydanına intikal edeceğiz ve 20:00’dan itibaren de programımız devam edecek. Taa ki 00:23’te verilen selaya kadar. Demokrasi nöbetine kalmak isteyenler devam edebilir. Program bu şekilde devam edecek. Program tamamen Kaymakamlığın koordinasyonluğunda yürüyecek. Türk bayrağı dışında herhangi bir bayrak, afiş flama olmayacak. Sadece Cumhurbaşkanlığımızın gönderdiği logolar kullanılabilecek. Bunun dışında gerek sivil toplum kuruluşları, gerek belediyemizin yardımlarıyla bu organizeyi gerçekleştireceğiz’’ dedi.

 

30 TANE FİDAN AYARLADIK

Bugün 30 tane fidan ayarladıklarını kaydeden Kaymakam Abban; ‘’ Çünkü tam ağaç dikme zamanı değil. Ama tutabilecek fidanları Orman İşletme Şefimiz ayarladı. Her yıl devam edeceğiz. Niyetimiz bu 15 Temmuz Hatıra Ormanı’nı geliştirmek. Gelecek nesillere bugünü anlatmak için bu ormanı yetiştireceğiz. Aynı zaman da o günkü şehit ve gazilerimizi unutturmamak için. Ve de Çerkezköyümüzün demokrasiye bağımsızlığa birlik ve beraberliğe ne kadar daha yatkın olduğunu göstermek için’’ dedi.   

 

İNŞALLAH TÜRKİYE BUNDAN SONRA BU GİBİ HAİN DARBE GİRİŞİMLERİNİ YAŞAMAZ

Kaymakam Abban’ın ardından açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “15 Temmuz 2016’da Türkiye hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. O gece vatandaşlarımız, polisimiz ve askerimizin direniş ile püskürtüldü. O gece hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, askerimize, polisimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 15 Temmuz 2016’dan sonraki süreçte Çerkezköy Ambardere’de oluşturulan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanındayız. O gece hayatını kaybedenleri ölümsüzleştirecek şekilde bu hatıra ormanında anda düşüncesi ile bu gerçekleşti. Türkiye’nin her yerinde 15 Temmuz şehitlerimiz, askerlerimizi, polislerimizi unutturmayacak bir organizasyon bu. Hazin bir geceydi fakat Türk milletinin birliği, beraberliği, bütünlüğü, Türkiye’deki her kesimin karşı direnişi ile bunun karşısında olundu. Türkiye’nin daha güçlü, daha birleştirici bir yaklaşımla geleceğe doğru umutla yürüdüğünü gözlemliyoruz. İnşallah Türkiye bundan sonra bu gibi hain darbe girişimlerini yaşamaz” dedi.

 

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10