Böbrek hastalığı, dünyada önemli bir sağlık sorunu

Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk ve Tekirdağ Diyaliz Merkezleri Koordinatörü Ali Arda'yı makamında ağırladı.  

Kapaklı 17.07.2018 16:02:00 0
Böbrek hastalığı, dünyada önemli bir sağlık sorunu

Türk Böbrek Vakfı hakkında bilgilendirmede bulunan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk; vakfın 33 yılını geride bıraktığını ifade ederek; ‘’ 1985 yılında kurmuş olduğumuz Türk Böbrek Vakfı’nın başarılı hizmetleri ile dolu 33 yılını geride bırakmasının haklı gururunu taşıyoruz. Geriye baktığımızda resmi senette yazılı tüm hedefleri en iyi şekilde yerine getirmiş, sağlık vakıfları arasında liderlik yapan ve kamuya hizmetleri ile örnek olarak gösterilmek bizleri onurlandırıyor. Şu anda inişli çıkışlı süreçlerden sonra ekonomik ve yeni yatırımlara ihtiyaç duyulan kaynak açısından iyi bir konumdayız’’ dedi. 



“YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA EN ÖNEMLİ UNSURDUR”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, böbrek hastalığının önemli bir sağlık sorunu olduğunu ifade ederek; “Böbrek hastalığı sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yaygın görülen önemli bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Ülkemizde de yaygın olarak binlerce böbrek hastası mevcuttur. Bizler sağlığımıza duyarlı olursak, zamanında önlem alınabilir, yüksek riskteki kişiler erkenden saptanabilirse, böbrek hastası sayılarını azaltabilir, her yıl binlerce hastaya çözümler bulunabilir. Yardımlaşma ve dayanışma bir toplumun gelişmesi için en önemli unsurlardır. Allah tüm hastalarımıza şifa versin. Diyaliz merkezimize destek olmaya her zaman devam edeceğiz. Her şeyden önce sağlık diyoruz” dedi.

 

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10