ÇTSO 'Endüstriyel Fuarı' düzenleyecek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında toplanan mecliste üyelere Çerkezköy Endüstriyel Fuarı 2018 hakkında bil

Çerkezköy 17.07.2018 19:16:00 0
ÇTSO

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında yapıldı.

 

 

 

“OSB İLE ORTAK YAPACAĞIZ”

 

 

 

Açılış, saygı duruşunun yapılmasının ardından Çerkezköy Endüstriyel Fuarı 2018 hakkında Genel Sekreter Hakan Gel tarafından bilgilendirme yapıldı. Toplantıda ‘Çerkezköy Endüstriyel Fuarı 2018’ adı altında düzenlenecek olan fuar için görevlendirilen ÇTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli konuştu. Danyeli“ Fuarla ilgili paydaşlarımızı çoğaltmak için Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettik. Kendileriyle bu fuarı ortak yapmayı istedik. Bununla ilgili OSB’den olumlu cevaplar geldi. Zamanı ve nerede yapılacağı konusunda bu ayın sonunda ÇOSB’de bir toplantı yapılacak” dedi.

 

 

 

“150 BİN TL AYIRDIK”

 

 

 

Danyeli’nin ardından söz alan meclis üyesi Rahmi Yılmaz “ Bu fuar OSB’nin hangi bölümünde olacak. Oda olarak ne kadar bütçe ayırdınız?” sorularını yöneltti. İki firmanın gelip lojistik olarak incelemelerde bulunduğunu kaydeden Danyeli“ Yer tespiti için çalışma yaptılar, fuar açık alanda olacak. Bütçe olarak 150 bin TL ayırdık. OSB ile Kalkınma Ajansının limitini bekliyoruz. Fuarda katılımcılardan minik katılım payı da almayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

 

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

 

 

Yapılan bilgilendirmenin ardından gündemin üçüncü maddesinde Haziran 2018 gelir, gider, bütçe izleme raporu ve mizanın ibra edilmesi görüşüldü. Genel Sekreter Hakan Gel tarafından yapılan bilgilendirmede “ Haziran ayı gelirimiz 885 bin 146,67 TL, giderimiz 438 bin 88 TL,  kasa mevcudu bin 968 TL, banka mevcudu 1 milyon 725 bin 28 TL, mizan borç alacak bakiye 11 milyon 397 bin 486,54 TL” diye konuştu. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

 

“HARCAMALARI TASARRUFLU YAPIN”

 

 

 

Dilek ve temenniler kısmında konuşan Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz; “ Ekonomik kriz var. Oda olarak harcamalarınızı tasarruflu yapın. Üyelerimiz oda aidatlarını ödemekte zorlanıyor. Bütçeye baktığımızda iftar yemeklerine ve hediyelik eşyalara çok ücret ödendiği görülüyor. Ben geçen yıl da dediğim gibi odanın iftar yemeği vermesine karşıyım. Çünkü büyük rakamlar ödeniyor” dedi. 22 yaşında epilepsi hastası bir çocuğun ameliyatı için 150 bin TL paraya ihtiyaç olduğunu kaydeden meclis üyelerinden Süleyman Ak “ Çocuğumuza yardım kampanyası için valilik ve kaymakamlıktan izin alınmış.  Bunun için oda olarak duyarlı olursak iyi olur” dedi.

 

 

 

“NETLİK KAZANACAK”

 

 

 

Fuarın yapılmasını önemli bulduğunu kaydeden meclis üyelerinden Sami İkizler “ Yer konusunda OSB’nin içinde olması da ulaşım konusunda kolaylık olacak. ÇTSO’nun Kapaklı’ya okul projesi var. Kapaklı’ya fuar alanı yapılması için bu konunun gündem maddesi olarak getirilmesi ve komisyon kurulmasını talep ediyorum” diye konuştu. Geçtiğimiz günlerde Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ile görüşme gerçekleştirdiğini kaydeden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva“ Önerimizi paylaştık. Kapaklı’ya fuar merkezi yapmaya talibiz dedik. En yakın zamanda ikili görüşmelerin ardından netlik kazanacak” dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10