Alzheimer hastaları da yaşıtları ile vakit geçirecek

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde Alzheimer hastası vatandaşların gün boyunca kendi yaşıtları ile vakit geçirerek hobilerini geliştirebilmeleri amacıy

Süleymanpaşa 20.07.2018 18:17:00 0
Alzheimer hastaları da yaşıtları ile vakit geçirecek

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde Alzheimer hastası vatandaşların gün boyunca kendi yaşıtları ile vakit geçirerek hobilerini geliştirebilmeleri amacıyla açılan Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi Altınova Mahallesi’nde faaliyete geçti.

 

 

HASTALAR GÜN BOYUNCA KENDİ YAŞITLARI İLE VAKİT GEÇİRECEK

 

 

Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi’nde günün belli bölümlerinde Alzheimer hastası vatandaşların ailelerinden alınacağını ifade eden Süleymanpaşa Belediyesi yetkilileri; ‘’ Hastalarımız gün boyunca kendi yaşıtları ile vakit geçirerek hobilerini geliştirebiliyor. Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi’nde ayrıca uzman hekim, hemşire ve hastabakıcılar da sürekli hizmet veriyor’’ açıklamasında bulundu.

 

 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

 

 

Altınova Mahallesi Seray Sokak No: 9/2 adresinden başvuruların devam ettiğini ifade eden yetkililer, Alzheimer hastası vatandaşlara hafta içi 09.30 – 16.00 saatleri arasında hizmet verdiğini kaydetti.

 

 

TRAKYA’DA BİR İLK

 

 

Konu hakkında açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi’nin Trakya’da bir ilk olduğunu kaydederek; “Amacımız ilçemiz sınırlarında Alzheimer hastalığına yakalanmış olan kişilerin yaşam enerjilerini yenilemek. Kaliteli zaman geçirip zihinsel rehabilitasyon ile hastalıklarının evre atlamasını geciktirmek ve Alzheimer hastalarına bakım hizmeti veren yakınlarının üstlerindeki yükü bir nebze de olsun azaltarak destek olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK

 

 

Başkan Eşkinat, aynı kampus içinde yer alan Çocuk Akademisinin de Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek; “Adını Osman Tabak Kampusu olarak belirlediğimiz bu yaşam alanında çocuklarımız ile büyüklerimiz aynı bahçeyi kullanıyor. Bu belki de Türkiye’de bir ilk. Biz burada Alzheimer hastalığına yakalanmış büyüklerimizi hayattan koparmayacağız. Aksine aynı bahçedeki çocuklarımız ile hayat enerjisini yeniden aşılayacağız” dedi.

 

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10