Öztrak: Ekonomiyi soğutmak gerekiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ülkenin ekonomisine değinerek " "Türkiye ekonomisi aşırı ısınmış. Ekonomiyi bir an önce soğutmak gerekiyor" diye konuştu.

Tekirdağ 22.07.2018 18:10:00 0
Öztrak: Ekonomiyi soğutmak gerekiyor

 

+++++

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ülkenin ekonomisine değinerek “ “Türkiye ekonomisi aşırı ısınmış. Ekonomiyi bir an önce soğutmak gerekiyor” diye konuştu.

EKONOMİYİ DEĞERLENDİRDİ

2001 krizinden sonra Hazine müsteşarı olarak görev yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ülkenin ekonomisini değerlendirdi. Ülkenin ekonomisini ‘Aşırı ısınmış’ olarak değerlendiren Öztrak, ekonomide acil tedbirler alınması gerektiğini kaydetti. Öztrak “ Türkiye ekonomisi aşırı ısınmış bir ekonomi olarak oldukça yüksek cari açık ve bütçe açığı vererek yüksek büyüme sağlıyor. Ancak artık bu yöntemle yüksek büyüme sağlama sürecinin de sonuna gelindi. Ekonomiyi bir an önce soğutmak gerekiyor. 8 ay sonraki yerel seçim süreci nedeniyle, iktidar yine hormonlu büyüme için ekonomiyi ısıtmaya çalışırsa korkarım çok kötü bir tablo ortaya çıkacak. Türkiye’nin 2030’a kadar en büyük avantajı ise genç nüfusudur. Türkiye ekonomisi bu kadar kötü yönetilmeseydi, sağlam ve sürdürebilir bir büyüme yaratmak için koşullar uygundu” diye konuştu.

Haber/Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10