Kurban kesim eğitimi kursu açılacak

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi, kurban bayramı öncesinde açacağı kurs ile kurbanların doğru kesilmesini öğretecek. En geç 8 Ağustos itibariyle kursun başlayacağını kaydeden Çerkezköy Halk Eği

Çerkezköy 23.07.2018 18:44:00 0
Kurban kesim eğitimi kursu açılacak

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi, Çerkezköy Kaymakamlığı öncülüğünde, kurban kesim elamanı kursu açıyor.

 

 

20 SAAT EĞİTİM ALACAKLAR

 

 

Kurban kesim elamanı kursuna katılmak isteyen vatandaşlar, Halk Eğitim Merkezi’ne başvurarak, kursa kayıt yaptırabilecek. Açılacak olan kursla ilgili bilgi veren Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman “ Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, kurban kesim elemanı yetiştirme kursu açacağız. Açılacak kursta kurban kesimi konusunda bilinmesi gereken teorik ve uygulamalı eğitimlerin verilecek, toplam 20 saat olarak açılacak kursun,12 saat teorik,dört saat İslami yönden kesim anlatımı ve dört saatte uygulama eğitimi olacak” dedi.

 

 

“SERTİFİKA DA VERİLECEK”

 

 

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde verilecek olan kurs başvuru kayıtlarının başladığını belirten Akman “ En geç 8 Ağustos’ta açılacak kurslarımıza vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Kurban kesiminde hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiğinin bilinmesi ve eğitim almış sertifikalı bireylerce kurban kesme konusunda toplumda farkındalık oluşturmak için bu kurs çok önemli. Kesim yerinin hazırlanması, kesimde kullanılacak malzemeler, okunacak dua ve dini bilgiler, kurbanın parçalanması ve derisinin muhafazası konularında toplumumuzdaki eksikliğin giderilmesini amaçladığımız kursumuzda, teorik ve uygulamalı eğitimler sonrası başarılı olan kursiyerlere kurs sonunda sertifika vereceğiz’’ diye konuştu.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10