Özel dostlardan Haber'e ziyaret

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri dün Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek gazetecilerin basın bayramını kutladı.

Çerkezköy 25.07.2018 16:30:00 0
Özel dostlardan  Haber

 

 

+++++

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri dün Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek gazetecilerin basın bayramını kutladı. Ziyarette engellilerin sıkıntılarını anlatan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Sekreteri Şengül Civan “ Çerkezköy’de çözemediğimiz konuların başında engelli rampasına park yer alıyor. Ayrıca bazı şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüsler engelli vatandaşlarımızı almıyor” diye konuştu.

+++++

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Sekreteri Şengül Civan, yönetim kurulu üyesi Recep Al, Gençlik Kolları Başkanı Cengiz Çil ve Başkan Yardımcısı Büşra Tecmen Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler Günü’nü kutladı.

GÜNÜMÜZÜ KUTLADILAR

Basın mensuplarının zor ve meşakkatli bir görevi yerine getirdiklerini kaydeden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Sekreteri Şengül Civan “ Yaptıkları çalışmalar ve ürettikleri bilgi birikimi ile sosyal hayatımıza önemli katkılar sunan gazetecilerimizin değeri, gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır. Her şartta büyük özveriyle çalışarak, onurlu ve yorucu bir mesleği icra eden gazetecilerimizin ve basın çalışanlarımızın Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLİP SANDALYE OLARAK DÖNÜYOR

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi olarak kapak kampanyasını sürdürdüklerini kaydeden Civan “ Çerkezköy’de engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınması için başlatılan mavi kapak kampanyamız sürüyor. ‘Tane tane kapakları toplayalım. Adım adım engellilere ulaşalım’ kampanyası çerçevesinde derneğe bağışlanan kapaklar istenilen seviyeye ulaştığında geri dönüşüme gönderiliyor, buradan elde edilen gelirle de engelli bir vatandaş daha tekerlekli sandalye satın alınıyor.   İhtiyaç sahiplerimizin tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını karşılamaya da devam edeceğiz. Tekerlekli sandalye talep etmek için dernek üyesi olmak gerekmiyor. Kapak kampanyasına vatandaşlarımız bilinçli bir şekilde destekte bulunuyorlar. Herkes mavi kapak toplandığını biliyor ama kapak rengi fark etmiyor. Şampuan kapakları da kampanya çerçevesinde alınıyor. Bütün vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum” dedi.

“MİNİBÜSLER GÖRMEZDEN GELİYORLAR”

Özellikle cadde üzerinde engelli rampasına aracını park eden sürücünün engeline takıldıklarını kaydeden Civan ´ Çerkezköy’de çözemediğimiz tek konu bu oldu. Sürücüler bizleri dikkate almadan araçlarını gelişi güzel park ederek engelli rampasının önüne park ediyorlar” dedi. Bazı şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin engellileri almadığı iddiasında bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Cengiz Çil “ BugünKapaklı’dan Çerkezköy’e gelmek için bir saat bekledim. Üç minibüs beni görmesine rağmen durmayarak yoluna devam etti. Bizi almak için sistemi devreye sokmamak için hem durmuyorlar hemde refakatçi soruyorlar” diyerek yaşanan bu duruma tepki gösterdi.

“BU DAVRANIŞLARI KINIYORUZ”

Durumu tepki gösteren Civan “  Engelli vatandaşlarımızın evlerinden çıkarak sosyalleşmesi için çaba harcarken böyle durumlarla karşılaşmamız gerçekten bizi ve engellilerimizi derinden üzmektedir. Çünkü böyle durumlar engellilerimizin psikolojilerini inanılmaz derecede bozuyor ve hayata küstürmektedir. Biz onların hayata tutunmalarını sağlamak adına üzerimize düşeni yapmaktayız. Unutulmamalıdır ki herkes birer engelli potansiyeli taşımaktadır. Çünkü yarın ya da bir saat sonra kimin başına ne geleceğini kimse bilemez. Engellilerimize her konuda sahip çıkılmalı onların yaşamları kolaylaştırılmalıdır. Halkımızın her kesiminden engellilerimize gereken hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Üyelerimize yapılan bu davranışları kınıyoruz. Konuyla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ve Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına dilekçelerimizi yazdık” dedi. Ziyaretin sonunda dernek üyeleri kendi elleriyle yaptıkları kokulu taşları gazetemizde çalışan basın mensuplarına hediye etti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10