Kapaklı'da kurban satış yeri belirlendi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kapaklı'da kurban satış yeri belirlendi. Buna göre bu yıl kurbanlıklar, Atatürk Mahallesi Aşıklar Sokak üzerinde kurulacak hayvan pazarında alıcılarını bekleyec

Kapaklı 31.07.2018 14:13:00 0
Kapaklı

Kapaklı’da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurulacak olan geçici kurban satış yeri her yıl olduğu gibi bu yılda Atatürk Mahallesi Aşıklar Sokak olarak belirlendi.

 

 

KURBANLIK HAYVANLARIN SEVKLERİNE 6 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN BAŞLANACAK

 

 

Anadolu’dan Trakya’daki iller ile İstanbul ili Avrupa yakasına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Trakya’ya yapılacak canlı kurbanlık hayvan sevkleri genelgeleri kapsamında uygun şartları taşıyan kurbanlık hayvanların sevklerine 6 ağustos pazartesi gününden itibaren başlanacağını ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; ‘’Kurban satış yerlerine getirilen kurbanlık hayvanların il içi hareketlerinde sığır cinsi hayvanlarda pasaport, koyun ve keçi türü hayvanlarda nakil belgesi; iller arası hareketlerinde ise veteriner sağlık raporları, pasaport/nakil belgeleri kontrol edilerek belgeleri tam olanların 6 Ağustos pazartesi  gününden itibaren girişine izin verilecek’’ dedi.

 

 

 KAPAKLI BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NE ŞAHSEN MÜRACAAT EDİLMESİ GEREKİYOR

 

Mandalı, küpelenmemiş ve kayıt altına alınmamış hayvanların kurban satış yerlerine girişlerine müsaade edilmeyeceğini ifade etti. Belirlenen kurban satış ve kesim yerlerinde 2018 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ ve komisyon kararları çerçevesinde kontrol ve denetim yapılacağını kaydeden Mandalı, geçici kurban satış yerinden yer kiralamak isteyen vatandaşların evrakları ile birlikte Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne şahsen müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.

 

 

VETERİNER DENETİMLERİ YAPILACAK

 

 

Mandalı; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi belediye olarak bütün tedbirleri aldık ve görevli birimlerle çalışacağız” dedi. Kurban kesiminin bir ibadet olduğunu söyleyen Mandalı, “Bu ibadetin nasıl ve ne şekilde yerine getirileceğini zaten dinimizce tek tek belirtiliyor. Belediye olarak da biz bu yönde gerekli tedbirlerimizi aldık. Halkımızın rahat, temiz, hijyenik ve huzur içerisinde kurbanlarını alabilecekleri ve kesebilecekleri ortamlar oluşturduk, ayrıca Veteriner denetimleri İlçe Tarım Müdürlüğü, İlgili bakanlık personelleri ve Kapaklı Belediyesi işbirliği ile yürütülecek” dedi.

 

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10