Toprak: Kurban vasfı olmayan hayvanlar satılmasın

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak Kurban pazarında çok sıkı bir denetim yapılmasının şart olduğunu kurbanlıkların sağlığından başlayarak kurban vasfı taşı

Çerkezköy 5.08.2018 17:07:00 0
Toprak: Kurban vasfı olmayan hayvanlar satılmasın

KURBAN VASFI OLMAYAN HAYVANLAR SATILMASIN

 

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, “İlçemizde her yıl olduğu gibi bu yılda kurulan Kurban Pazarında denetimler her zamanki gibi yapılacağından hiç şüphem yok. Ancak kurban pazarı çok daha sıkı şekilde denetlensin. Satışı yapılan küçük ve büyükbaş hayvanların nerede ve nasıl yetiştiği ve sağlık durumları da çok iyi denetlenmelidir. Kurban vasfı taşımayan hayvanların satışı da engellenmeli ve satışı yaptırılmamalıdır. Bu konuda Tarım İlçe Müdürlüğü, Belediye ve Müftülük müşterek denetleme yapmalı” dedi. 

 

ÇERKEZKÖYLÜ ÜRETİCİLER MAĞDUR OLMASIN

 

Toprak Çerkezköylü kurban yetiştiricilerinin de mağdur olmamasını belirterek, “ Özellikle şunu belirtmekte fayda görüyorum. İlçemizde yıllardır kurban yetiştiriciliği yapan üreticilerimiz mağdur olmasın. Çünkü bu yetiştiricilerimiz doğan ortamlarda ve özenle be hijyenik ortamlara da hayvanlarına bakıyor ve ayni zamanda da belirli zamanlarda sağlık kontrollerinden geçiriyorlar ve aşılarını yaptırıyorlar. Dışarıdan gelen kurban satıcılarının nasıl ve nerede hayvan yetiştirdiklerini bilmiyoruz. Ayrıca gerçek kurban vasfı taşıyor mu,  taşımıyor mu bu konu da bir çok kişi bilmez ve bilgisi de yoktur. Bu nedenle kurban satıcılarına çok sıkı bir denetim yapılırsa hem ilçemiz kurban yetiştiricileri mağdur olmaz hem de her kes kurban vasfı taşıyan kurbanlıkların satışını yapar”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10