Mandalı, müdürlüklerin çalışmalarını değerlendirdi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Temizlik İşleri Müdürlüğünün ve Park Bahçeler Müdürlüğünün Temmuz ayı faaliyetleri ile ilgili açıklama yaptı.

Kapaklı 6.08.2018 16:33:00 0
Mandalı, müdürlüklerin çalışmalarını değerlendirdi

 

 

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Temizlik İşleri Müdürlüğünün ve Park Bahçeler Müdürlüğünün Temmuz ayı faaliyetleri ile ilgili açıklama yaptı.

27 bin 760 KİLO AMBALAJ ATIĞI TOPLANDI

Haziran ayında Temizlik İşleri Müdürlüğünde 39 evrakın geldiğini kaydeden Belediye Başkanı Mandalı “ Evsel katı atıklar, geri dönüşümü mümkün atıklarla ilgili telefon ile gelen taleplere cevap verildi, ilgili lisanslı firmalar yönlendirildi. Şahsen ve telefonla 18 adet talep-şikayet neticelendirildi.

120 adet 400 L. kapasiteli konteyner alımı yapıldı. Devlet Malzeme Ofisinden 220 adet 770 kapasiteli çöp konteyneri alım işlemleri yapıldı. 35 adet evsel katı atık konteynır başvurusu yapılırken,  41 adet 400 L. kapasiteli çöp konteyneri dağıtımı yapıldı. Kapaklı Belediyesi sınırları içinde 235 adresten evsel moloz atıkları ve küller alındı.  Araç ve İş Makinası kiralama işine ait 3 nolu hakediş hazırlandı.

Temmuz ayında 27 bin 760 kilogram ambalaj  atığı, 17 bin 580 kilogram cam ambalaj atığı toplanmıştır. Ayrıca 177 kilogram  atık sıfır atık projesi kapsamında toplandı. Ödüllü atık pil toplama kampanyası sonucu toplanan atık piller Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bertaraf edilmek üzere teslim edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Tübitak işbirliği ile yürüttüğü Kapaklı'nın gürültü haritasının çıkarılması projesi kapsamındaki çalışmalara destek verildi” diye konuştu.

“PARKLARDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Mandalı “ İlçemiz Osman Aşık parkı, Ali Baba parkı, Altınışık parkı,Karaağaç  mahallesi Aziz Sancar parkı, Kiraz park, Hazan sokak, Panel sokak, Evrim  sokak, Dilber sokak, Muammer Aksoy caddesi üzerindeki park, Emek caddesi üzerindeki park, Yanıkağıl,Karlı,Bahçeağıl,Uzunhacı,Pınarça mahallelerimizde bulunan okul,sağlık ocağı ve park alanları,Kapaklı Belediyesi Anaokulu,Kapaklı Belediyesi Ortaokulu,Kapaklı Anadolu Lisesi,Sanayiciler İlköğretim Okulu,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesi,Kapaklı Çok Programlı Lisesi bahçesi,Mehmet Akif Ersoy caddesi üzerindeki refüj ve Pınar Bulvarı üzerindeki refüjde çim biçme çalışmaları yapılmıştır.  Hürriyet caddesi üzerindeki refüj,Pınar Bulvarı refüj,İsmetpaşa mahallesi 48.sokaktaki refüj ,Erbay caddesi refüj,Gazi  Osman Paşa caddesi refüj ve İlçemiz Yeni cami önünde bulunan gül fidanlarının çapalama,ilaçlama ve bakım çalışmaları yapılmıştır. Evrim sokak, Dilber sokak, Fatih camii parkı,53.sokak, Hazan sokak, Hazer sokak park alanları, Erol Buz parkı,Barış Manço parkı,Kazak Gölü Mesire Alanı,Halim Danacı parkı,Ali Baba park alanlarında spor aletleri ve çocuk oyun gruplarında oluşan hasarların bakım ve onarım çalışmaları yapılmıştır. Yavuz Selim sokak üzerindeki park alanında spor aletleri ve çocuk oyun grupları konulacak alanların zemini hazır hale getirilerek yürüyüş yolları tamamlanmıştır.Bu alanların dışında kalan yeşil alanlara çim ekim çalışması yapılmıştır” dedi.

“HEYKEL VE BÜSTLERİN YERLERİ HAZIRLANDI”

Mandalı “ Tan sokak park alanında öncelikle tesviye çalışması yapılmıştır.Ardından oyun grubu zemini hazırlanarak yürüyüş yolları tamamlanmıştır.Çim ekimi yapılacak alanlar hazır hale getirilmiştir.Tan sokak park alanında iki taraf arasında geçişi sağlamak için müdürlüğümüz marangoz atölyesinde üretilen köprünün montajı yapılmıştır. Park alanında yağmur ve su gideri yapılmıştır. Kazak Gölü Mesire alanında mescit yapımı tamamlanmıştır. Kafe-restorant kısmında bir adet engelli  bir adet bay ve bayan Wc  yapılmıştır.Kafe kısmında bulunan ahşap alanların bakımı ve boyama işleri tamamlanmıştır. Mutfak kısmında çalışmalar devam etmektedir. Atatürk mahallesi İstiklal caddesindeki saat kulesi alanına müdürlüğümüz atölyesinde üretilen 10 adet ahşap çiçeklik montajı yapılmıştır. Bülent Ecevit Parkında kırık olan traverten taşların bakım onarımı yapılmıştır. Anfi alanındaki elektrik işleri yapılmıştır. Büfe,Wc ,Anfi kapıları panjur yapılmıştır. Parkta tüm yeşil alanlarda çapalama yapılmıştır. Mutfak alanındaki tavan kısmı yenilenerek mutfak dolabı yenisi ile değiştirilmiştir. Naim Süleymanoğlu spor bahçesi ile Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Başbuğ Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Hacı Mehmet Aşık, Ahmet Tokuç, Şehir Zafer Çan, Aziz Sancar, Şehit Erdinç Duran, Selahattin Altınışık, Halim Danacı park alanlarına konulacak olan heykel ve büstlerin yerleri hazırlanmıştır. Ahmet Tokuç park alanındaki aydınlatma işleri ile Karaağaç mahallesi Muammer Aksoy caddesi üzerindeki park alanına 20 adet dekoratif aydınlatma direği montajı yapılmıştır” dedi.

 

Haber/Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10