Cenazede feryatlar yükseldi

Çerkezköy'de inşaat sektöründe dekorasyon işi ile uğraşan Yunus Hamarat tarafından götürüldüğü ormanlık alanda göğsüne aldığı tek kurşun ile öldürüldüğü iddia e

7.08.2018 20:26:00 0
Cenazede feryatlar yükseldi

Çerkezköy’de dekorasyon ve müteahhitlik işleri yapan Yunus Hamarat, uzun süredir aralarında problem olan eşi Sarıgül Hamarat ile konuşmak için önceki gün kendisine ait otomobille Kuşbahçe -Büyükçavuşlu yolu üzerindeki ormanlık alana gitti. İkilinin otomobilin dışındaki konuşması kısa sürede tartışmaya dönüştü. İddiaya göre Yunus Hamarat araç torpidosundan aldığı silah ile eşini vurarak öldürmüştü.

 

 

EŞİNİN İNTİHAR ETTİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

 

 

Ardından Silivri Jandarma Komutanlığı'na giden Yunus Hamarat, eşinin tartışma sırasında aracın torpido gözünde bulunan silahı alıp, göğsüne ateş ederek intihar ettiğini öne sürmüştü. Yunus Hamarat cinayet şüphesi olarak gözaltına alındı.Hayatını kaybeden Sarıgül Hamarat için dün saat 14.00’de Çerkezköy Ehl-i BeytDergahı’nda cenaze namazı kılındı. Alevi dedesi Seyyid Sinan Boztepe tarafından kıldırılan cenaze namazına Sarıgül Hamarat’ın ailesi ve sevenleri katıldı.

 

 

YAKINLARI FERYAT ETTİ

 

 

Cenazede Sarıgül Hamarat’ın kardeşleri ve yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Olay sırasında İzmir’de olduğunu belirten Sarıgül Hamarat’ın ağabeyi Alican Sönmez, "Eşi kardeşimi götürmüş ormanda öldürmüş. Başka da bildiğim bir şey yok" diyerek eşi Yunus Hamarat’a ateş püskürdü. Cenazede yakınlarının desteği ile ayakta zor duran Sarıgül Hamarat’ın ablası Özgül Dilek de "Devlet koruyamadı, ağabeyim koruyamadı, ben koruyamadım.  Bacım bunu hak edecek ne yaptı buna? 'Boşan' dedim. ‘Çocukları göstermez, beni öldürür" demişti. Dünyaya sığdıramadı seni, tabuta sığdırdı" diye feryat etti.

 

 

 “ASIL O BİZE HAKKINI HELAL ETSİN”

 

 

Geçtiğimiz günlerde kadın sığınma evine giden Sarıgül Haramat’ı ağabeyinin ikna ederek anne-babasının evine geri getirdiğini kaydeden abla Özgül Dilek “Ağabeyimi kandırmış. Kadın sığınma evinden ağabeyimden başkası alamazdı. Alıp getirip evine koyuyor. Kocası çocukları alıp kapının önüne koyuyor. Kardeşimi alıp gidiyor ormana, orada da öldürüyor. Sonra da ağabeyimi arıyor, 'bacınız kendini vurdu' diye. Bacım kendini niye vursun? Öksüz kalan üç çocuğunu o adama vermesinler. Bana versinler, bana da vermiyorlarsa devlet sahip çıksın. Ama o adama vermesinler " diyerek eşi Yunus Hamarat’a tepki gösterdi. Cenazede ailenin ve yakınların feryatları yürekleri dağlarken, helallik istendiği sırada Sarıgül Hamarat’ın yakınları 'Asıl o bize hakkını helal etsin, onu koruyamadık' diyerek gözyaşlarına boğuldu.

 

 

ERZURUM’DA TOĞRAĞA VERİLECEK

 

 

Cenaze namazının ardından 17, 16 ve 4 yaşındaki 3 çocuk annesi Sarıgül Hamarat’ın cenazesi Çerkezköy Belediyesine ait otobüs ile memleketi Erzurum’a gönderilirken, aile yakınları da cenaze için aynı otobüsle Erzurum’a gitti. Eşini öldürüp, intihar ettiğini öne sürdüğü iddia edilen kocası Yunus Hamarat ise Silivri Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Hamarat’ın savcılıktaki duruşması gazetemizin baskıya girdiği saatlerde devam ediyordu.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10