Ordu hem övdü hem eleştirdi

Çerkezköy'ün tanınan siyasetçilerinden Mustafa Ordu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesine yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ederken, yapılamayanlar içinde eleÅ?

Çerkezköy 8.08.2018 18:40:00 0
Ordu hem övdü hem eleştirdi

Çerkezköy’ün tanınan siyasetçilerinden Mustafa Ordu, dün saat 10:00’da H.K Hookah Lounge Kafe’de kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

“BELEDİYE BAŞKANI KADAR MAAŞ ALAN 50 BÜROKRAT VAR”

 

Belediye başkanı seçilen kişinin 5 ayda kendisine lüks araba, 10 ayda eşine jeep, 1 senede villa alamayacağını kaydeden Ordu “ Bir belediye başkanı 2 yılda her şeye sahip oluyor. Maaşıyla böyle bir imkanı da yoktur. Çerkezköy’de belediye başkanı kadar maaş alan 50 tane bürokrat vardır. Vatandaşlarımız 25 sene çalışıyorlar, ne jeep görebiliyorlar, ne de villa. Bunlar bu kadar beceriksiz mi de belediye başkanı 2 senede villasını alsın? Bir belediye başkanı 2 senede bunları sağlıyorsa uluslar arası teknoloji böyle bir başkanı Türkiye’ye bırakmaz, kendi işlerinin başına getirir” açıklamasında bulundu. 

 

ALİ ERTEM’E ÜSTÜ KAPALI GÖNDERME 

 

Çerkezköy’de iki dönem belediye başkanlığı yapan Ali Ertem’e de üstü kapalı göndermede bulunan Ordu “ Bir tane dikili ağaçlarını göremiyorum. Atatürk Caddesi’ne havuzlar yaptılar, onlar da toprak altında kaldı” diye konuştu. Basın mensuplarının ‘ Geçmiş dönemlerde yerel yönetimleri eleştiri yağmuruna tutuyordunuz. Şimdi ise neden eleştirmiyorsunuz’ sorusunun hatırlatılması üzerine konuşan Ordu “ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy’de kültür merkezi, yüzme havuzu, Kızılpınar’da okul yaptı. Atıl durumda olan kapalı spor salonunu faaliyete geçirdi. Ambardere’nin altyapısına girdi. Kavakdere’yi ıslah ediyor. Bunlar için büyükşehir belediye başkanına teşekkür ederiz. Çerkezköy Belediyesi tarafından da parklar yeniden revize edilerek düzeltildi. Modern Pazar yeri, zabıta binası ve şehitler için anıt yapıldı. Çerkezköy Belediyesine de teşekkür ediyorum” dedi. 

 

“ESNAFIN SIKINTISINI ÇÖZMELERİ LAZIM”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesini yaptığı çalışmalardan ötürü öven Ordu, yapılamayanlar içinde belediyeleri eleştirdi. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki bazı yeşil alanların önceki yönetim tarafından birilerine peşkeş çekildiğini iddia eden Ordu “Bu alanlar yeniden vatandaşların kullanımına kazandırılmalıdır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Daire Başkanlığı var. Ama bugüne kadar ne bir açıklamasını duydum, ne de topluma bir hizmetini gördüm. Çevre Daire Başkanlığının hava kirliliği ve çevre ile ilgili topladığı verileri Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile paylaşıp, bu sorunlara çözüm bulması lazım. Bölgemizde kanser vakaları katlamalı olarak artıyor. Bu soruna Büyükşehir’in sahip çıkması ve çözümü için elinden geleni yapması  gerekiyor. Arıtmalardaki pislikler nereye atılıyor? Büyükşehir Belediyesinin bunun da önlemini alması lazım. Dört yıldır küçük sanayi sitesi esnafını barındıracak bir sanayi sitesi yapılmadı. Küçük sanayi esnafı 43 sene önce yapılan küçük sanayi sitesinde çalışıyor. Küçük sanayi sitesi olmazsa olmaz. Bunun kurulması gerekiyor. Çerkezköy Belediyesi’nin de buna el atması lazım. Pınarça’ya giderken sağ tarafta küçük sanayi sitesi yapılabilecek 100 dönüm yer var. Burası esnafa kazandırılabilir ” dedi. 

 

“1 MİLYON 1’DEN BAŞLAYACAK”

 

Ordu “  Seçilecek Tekirdağ Büyükşehir ve Çerkezköy Belediye Başkanı Çerkezköy’ün nüfusunun önümüzdeki yıllarda 2 milyon olacağını düşünerek altyapı çalışması yapması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Silivri’de kanal yapılırsa 2 milyonluk 2 şehir kuracağız dedi. Bunlarsan biri de Çerkezköy’dür. Kanal yapılmazsa da İkitelli bu bölgeye taşınacak. Nereye taşınırsa taşınsın, Çerkezköy’ün nüfusu 1 milyon 1’den başlayacak. Gelecek belediye başkanının buna bakması lazım. Ne yapıp yapı yukarısı ile diyalogların çok iyi olması lazım” açıklamasında bulundu. 

 

“GÜMRÜK BİNASI KALDIRILMALIDIR”

 

Son dönemlerde TIR parklarından dolayı yoğun trafiğin oluştuğu Çerkezköy-Çorlu yolu üzerinde bulunan Gümrük binasının kaldırılması gerektiğini kaydeden Ordu “ Gümrük Binasının yanına kültür merkezi yapıldı, yanında otogar var. TIR’ların arasından aileler gidip gelemez” dedi.

 

“PARK ALANINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİYOR”

 

2014’den bu yana iktidar partisinin İlçe Başkanı ve Tekirdağ milletvekillerinin il için bir tane proje üretmediğini kaydeden Ordu “ Önümüzdeki seçimleri beklemeden subay lojmanlarının kaldırılması gerekiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Park çalışması yapıyor. O alanın da park alanına dahil edilmesi çok daha iyi olur. Bu lojmanların ise bu zamana kadar kaldırılmamasının sorumluları ise AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi ile AK Parti Tekirdağ Eski Milletvekili Ayşe Doğan ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’dir “ diye konuştu. 

 

“BİRİ ÇIKMAZSA BİZ TALİP OLURUZ”

 

Çerkezköy’de son dönemlerde kanser olaylarının artığını ve hava kirliliği konusunda gerekenin yapılması gerektiğini ifade eden Ordu “ Fabrikaların kimyasal atıklarının ve arıtmadan çıkan kumların nereye gittiğinin çok iyi kontrol edilmesi lazım. Veliköy’deki çöp sahasının da kaldırılması gerekiyor. O alan kanser hastalığına sebep verecek pislikler yayıyor. Bilgisi olmayan kişinin fikri de olmaz, hayalleri de olmaz. Bu hizmetleri yapan kişiler olduğu sürece, olduğuna inanıyorum, biz de o kişinin yanında siyasi parti gözetmeksizin omuz omuza gideriz. Böyle biri çıkmazsa da biz talip oluruz” dedi. 

 

Haber/Faik Onur KAYA 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10