Kurbanlıklar pazara indi 

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarca yolu üzerinde kurulan Kurban satış pazarında hareketlilik arttı. Çadırlarını kurup hayvanlarını görücüye ç?

Çerkezköy 8.08.2018 20:42:00 0
Kurbanlıklar pazara indi 

Pınarca yolu üzerinde kurulan kurban pazarında çadırlar kurulmaya başlarken, besiciler ise yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, binbir emekle yetiştirdikleri kurbanlıkları görücüye çıkardı. 

 

ÇADIRLAR KURULDU HAREKETLİLİK BAŞLADI 

 

Çerkezköy’de yaklaşan Kurban Bayramı ile beraber canlı hayvan pazarında hareketlilik başladı. Trakya’nın bir çok yerinden getirilen kurbanlıklar alıcılarını beklerken hareketlilikte daha şimdiden yaşanmaya başladı. Hayvan almayı son günlere bırakmak istemeyen vatandaşlar kurban pazarına akın ederek bütçelerine en uygun kurbanlığı almak için dolaşıyorlar. Bu esnada vatandaşlarla satıcılar arasında da uzun pazarlıklar yaşanıyor. Ortak bir fiyatta anlaşmak için dakikalarca süren el sıkışmalar sonunda tatlıya bağlanıyor. Hayvan pazarında her bütçeye uygun hayvan bulmak mümkün. Zira Küçükbaş hayvanlar bin TL'den, 2 bin TL'ye kadar değişen fiyatlarda satışa sunuluyor. Büyükbaş hayvanlarda ise fiyatlar 10 bin TL ile 18 bin TL arasında değişiyor.

 

“VATANDAŞIN İLGİSİ GÜZEL”

 

7 Ağustos itibariyle kurban pazarında büyükbaş hayvan satışına başladığın kaydeden Gökhan Karataş “ 30 büyükbaş hayvan ile Uzunköprü’den geldim. 24 saatlik süre zarfında 5 büyükbaş hayvan sattım. Vatandaşlarımızın ilgisi ilk gün olmasına rağmen güzel, bu yoğunluğun arife gününe kadar böyle devam etmesini temenni ediyorum” dedi. Edirne Uzunköprü’den Çerkezköy’e geldiğini kaydeden Ferdi Akıncı’da büyükbaş hayvanların 10-17 bin TL arasında satışa sunulduğunu kaydetti. 

 

“BELEDİYE YERİ KÜÇÜLTMÜŞ”

 

Çerkezköy’de 30 yıl hayvancılık yaptığını kaydeden Mustafa Çelik “ Uzun yıllar bu bölgede küçükbaş-büyükbaş hayvan yetiştiriyorum. Bu yıl belediye yerleri küçültmüş. Geçen yıla göre yerler yarı yarıya düşmüş. Yerlerin ufalması özellikle büyükbaş hayvan satan satıcılar için sıkıntı olacak” dedi. 

 

HAREKETLİLİK ERKEN BAŞLADI

 

Kurban pazarında küçükbaş-büyükbaş hayvan satışı yapan Adnan Bekdemir vatandaşların göstermiş olduğu ilgiden mutlu olduklarını ifade ederek “Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl hareketlilik daha erken başladı. İşini son güne bırakmak istemeyen ya da hayvan bulamama riskine girmek istemeyenler şimdiden hayvan almak için pazara gelmeye başladılar. Küçükbaş hayvanları 1-2 bin TL arasında, büyükbaş hayvanları ise 10-15 bin TL arasında satışını yapıyoruz” dedi. 

 

“ 60-65 ÇADIR KURULACAK”

 

Kurban pazarında belediyenin 80 yer hazırladığını kaydeden Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri “ Salı itibariyle vatandaşlarımız kurban pazarına gelerek çadırlarını kurup, hayvanlarını görücüye çıkartmaya başladı. Bu yıl belediye olarak 80 tezgah hazırlandı ve 60-65 arasında tezgaha küçükbaş ve büyükbaş hayvanların çadırları kurulacak. İki gün içinde 20’ye yakın çadır kurulurken, hayvan pazarında 10’a yakın satıcı bulunuyor” dedi. 

 

Haber/Faik Onur KAYA 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10