Vatandaşların duyarlı olması için dikkat çekti

Çerkezköylü çevre dostu Hayri Varol Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları yanındaki belediye piknik alanında piknik yapan vatandaşların çöplerini yerlere bırakarak herkesin faydalandığı yaşam alanı o

Çerkezköy 15.08.2018 17:27:00 0
Vatandaşların duyarlı olması için dikkat çekti

 

Çerkezköylü çevre dostu Hayri Varol Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları yanındaki belediye piknik alanında piknik yapan vatandaşların çöplerini yerlere bırakarak herkesin faydalandığı yaşam alanı olan piknik alanını çöplüğe çevirdiklerini belirtti. Piknik alanlarının herkesin ortak kullanım alanı olduğunu ve temiz tutulması gerektiğini belirten Varol, çöp haline getirilen piknik alanına vatandaşların temiz tutmasına duyarlılık göstermesi için dün piknik alanında topladığı çeşitli çöpleri Vakıfbank yanında sergileyerek vatandaşların dikkatini çekti.

ŞEHRİMİZİ VE ORTAK YAŞAM ALANLARIMIZI TEMİZ TUTALIM

Hayrı Varol, konu ile yaptığı açıklamada şehir içindeki insanların ortak yaşam alanlarının temiz tutulması gerektiğini belirterek, “Çerkezköylü duyarlı vatandaş olarak biz yaşadığımız bu şehrin insanları olarak gerek şehir içini gerekse ortak yaşam alanlarımızı temiz tutmamız lazım. Çöplük haline getirilen Cumhuriyet Mahallesi Tepe Piknik alanının çöplük haline getirilmiş olmasına gönlüm razı değil. Bu alanların kirletilmesi bizleri üzüyor. Biz Müslüman bir ülkenin insanları olarak temiz olmamız gerekir. Aslan yattığı yerden belli olur. Ama gelin görün ki piknik alanımız aslanın yattığı yere uzaktan yakından hiç benzemiyor. Tüm vatandaşlarımızdan ricam ortak yaşam alanlarımız olmak üzere şehrimizin yer yerini temiz tutalım” dedi.

ORTAK YAŞAM ALANLARIMIZI KİRLETMEK İNSANLIĞA YAKIŞMIYOR

Varol şöyle devem etti, “Piknik alanında masaların üzerine yerlere ve ağaç altlarına atılan pet şişeler, cam şişeler ve poşetler nedeniyle piknik alanı adeta bir çöplüğü andırıyor. Burası herkesin yararlanacağı bir ortak yaşam alanı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu ve bu gibi yerleri hiç kimsenin kirletmeye hakkı yok. Herkes pisliğini toplayıp çöp kutusuna atması gerekiyor. Ortak alanların pislik yuvası haline getirilmesi değil temiz tutulması herkesin görevi. Her şeyi birilerinden ya da kurumların temizlemesini istememiz doğru değil kim pisletiyorsa o pisliğini temizlemek zorundadır. Piknik alanın pis görüntüsü ne Çerkezköy’e ne de insanlığımıza yakışmıyor. Herkes ortak alanları temiz tutmalı kimse kimsenin yaşam hakkına tecavüz etmeye hakkı yok. Bir duyarlı vatandaş olarak bu ortak alanlarımızın temiz tutulmasına duyarlılık göstermek istedim. İnşallah bu böyle herkes ortak yaşam alanlarını temiz tutmak için duyarlılık gösterir diyorum” diye konuştu. 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10