Kardeş şehirde ülkemizi temsil ettiler

Makedonya'nın doğusunda farklı şehirlerde yaşayan Yörük Türkleri, yılın belli zamanlarındaki etkinlikler vasıtasıyla bir araya geliyor. Yörük Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Radoviş kenti

Ergene 16.08.2018 17:40:00 0
Kardeş şehirde ülkemizi temsil ettiler

 

Makedonya'nın doğusunda farklı şehirlerde yaşayan Yörük Türkleri, yılın belli zamanlarındaki etkinlikler vasıtasıyla bir araya geliyor. Yörük Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Radoviş kenti, geleneksel Yörük şenliklerine bu sene bir kez daha ev sahipliği yaptı. 

ÜLKEMİZE AİT HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİNİ SUNDULAR

Gerek yurt içi gerekse yurt dışında düzenlenen çeşitli etkinlik ve festivallere katılarak Türkiye’yi temsil eden Ergene Belediyesi Halk Oyunları topluluğu bu kez Ergene Belediyesi’nin ilk kardeş şehri olan Makedonya’nın Radoviş şehrinde düzenlenen 12’nci Yörük Festivali etkinliklerine katıldı. Ergene Belediyesi Halk Oyunları topluluğu festival etkinlikleri kapsamında ülkemize ait halk oyunları gösterilerini sundular.

ERGENE’YE GÖÇ ETMİŞ VATANDAŞLAR DA İLGİ GÖSTERDİ

Kardeş şehir Radoviş’te festival kapsamında halk oyunları gösterilerinin yanı sıra, yine farklı ülkelerden gelen ekipler tarafından tiyatro gösterimi ve yağlı güreş müsabakaları da yapıldı. Bu seneki etkinlik yarışmalarına ayrıca tenis ve futbol müsabakaları da eklendi. Makedonya’nın Radoviş şehrinden Ergene’ye göç etmiş vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Haber: Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10