Polis bilinçsiz sürücülere acımadı

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri Ağustos ayında Çerkezköy'de yapılan denetlemelerde bilinçsiz araç

Tekirdağ 17.08.2018 18:21:00 0
Polis bilinçsiz sürücülere acımadı

 

 

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri Ağustos ayında Çerkezköy’de yapılan denetlemelerde bilinçsiz araç sürücülerine ceza yağdırdı. Ağustos ayında toplam 410 araç sürücüsüne hatalı parktan dolayı cezai işlem uygulanırken, abartılı egzoz kullanan 24 araç ve motosiklet sürücüsüne 5 bin 640 TL, alkollü araç kullanan 6 araç sürücüsüne 28 bin 258 TL, kırmızı ışık ihlali yapan 7 araca bin 645 TL para cezası kesildi.

 

 

239 ARACA 25 BİN 812 TL CEZA

6-13 Ağustos tarihleri arasında Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro amirliği ekipleri tarafından ilçenin ana arterlerinde başta çevreyi rahatsız eden modifiyeli(abartılı egzoz) kullanan araç ve motosiklet olmak üzere toplam 24 araç ve motosiklet sürücüsüne 6 bin 640 TL ceza kesildiğini kaydeden ekipler “ 48/5 maddesi alkollü araç kullanan altı araç sürücüsüne 28 bin 258 TL, kırmızı ışık ihlali yapan 7 araca bin 645 TL, 34 maddeden altı sürücüye 648 TL trafik idari para cezası tatbik edilmiş, standart dışı trafiğe çıkması yaka olan dört araçta eksiklikler giderilinceye kadar trafikten men edilmiş, ayrıca hatılı ve çift sıra park yapan 239 araca 25 bin 812 TL para cezası tatbik edilmiştir. Vatandaşlarımızın daha rahat ve güvenli seyahat edebilmeleri , yaya kaldırımda yürümeleri için görevlilerimizce kontrollerde 12/24 sistemine göre ekiplerimiz kontrollerine devam etmektedir. Kural ihlali yapan sürücülerine 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerinden ceza işlem uygulanmaya devam edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

“DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK”

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise yaptığı yazılı açıklamada “ Çerkezköy İlçemizde Atatürk ve Öztrak Caddeleri üzerinde kamu kurum ve kuruluşları, bankalar, marketler, Alışveriş Merkezleri gibi vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı yerler olması nedeniyle trafikte zaman zaman yoğunluk yaşanmaktadır. Trafik ekiplerimizce habere konu olan kavşak ile caddelere park eden araçlar denetlenmekte, ikaz ve uyarılara uymayan sürücülere cezai işlem uygulanmakta, usulsüz parklara müsaade edilmemektedir. 2018 yılı Ağustos ayının başından itibaren 15 günlük süre içerisinde 410 araç sürücüsüne hatalı parktan dolayı cezai işlem uygulanmıştır. Ayrıca Çorlu-Çerkezköy yolu üzerinde Gümrük Müdürlüğünün bulunması ve mevkii itibariyle sanayi bölgesi olmasından dolayı araç yoğunluğu mevcuttur. Gümrük Müdürlüğü civarında tır otoparkı bulunmadığından gümrük sırası bekleyen tırların zorunlu olarak yol kenarına tek sıra park etmelerine müsaade edilmekte, çift sıra parklara ise müsaade edilmemektedir. Trafik ekiplerimiz tarafından 2018 yılı içerisinde 138 çekici cinsi araca 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince cezai işlem, uygulanmıştır. Kontrollerimiz ve denetimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10