Toprak: Bu yıl elde kurban kalmadı

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda büyükbaş hayvan yetiştiricisi Hasan Toprak bu yıl vatandaşların kurbana olan ilgisinin önceki yıllara göre fazla olması nedeniyle satı

Çerkezköy 26.08.2018 19:51:00 0
Toprak: Bu yıl elde kurban kalmadı

Hasan Toprak , “Her yıl Kurban Bayramı öncesi kurbanlık satışlarında hareketlilik yaşanıyordu. Bu yıl bayramın bir ve ikinci günü de hareketlilik önceki yıllara göre fazla olması nedeniyle satışa çıkarılan büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar elde kalmadı. İlk zamanlar kurban fiyatları geçer fiyatı ne ise ona göre alıcı buldu. Ancak bayramın birinci ve ikinci günü satışa çıkarılan kurbanlıkları yetiştiriciler geriye götürmemek için fiyatları da indirmesi ile elde kurbanlık kalmadı. Özellikle bayramın ikinci günü kurbanlık alan kişiler kurbanını daha ucuza almış olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşadılar’’ dedi.  

 

İNDİRİMLİ FİYATLAR VATANDAŞLARA YARADI

 

Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl  kurban pazarı olmak üzere çiftliklerde de satılan kurban hareketliliğinin fazla olduğunu ifade eden Toprak; ‘’ Kurban alımını son güne bırakmak istemeyen ya da hayvan bulamama riskine girmek istemeyenler bayram öncesi kurbanlık alırken,  fiyatların düşmesini bekleyenler de özellikle bayramın ikinci gününü bekledi. Her kurbanda fiyatlar bayram öncesi ne ise bayramın birinci ve ikinci günü de ayni şekilde satışı yapılıyordu. Ancak bu yıl hayvan yetiştiricilerinin büyük kısmının ekonomik sıkıntı içinde olması nedeniyle bayramın ikinci günü kurbanlıkları geriye götürmemek için fiyatlarda 100  TL’den bin lira arası bir  indirim yapmaları nedeniyle elde kalan kurbanları da satmış oldular. Özellikle bu indirimli fiyatlar vatandaşlara yaradı ve kurban kesme niyetinde olanlar da kurban alarak kesme imkanı bulmuş oldu” dedi.

 

Haber: Seyit SÜREN

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10