Emniyet şeridinde anne baba acısını yaşadı

Çorlu'da, Kadir Akan'ın TEM yolunda arızalanması nedeniyle emniyet şeridine çektiği hafif ticari araca otomobil çarptı. Önceki gün öğle saatlerinde, TEM yolunun Çorlu gişelerine 2 kilometre uzaklÄ

Tekirdağ 26.08.2018 20:39:00 0
Emniyet şeridinde anne baba acısını yaşadı

İstanbul'dan Kırklareli'ne giden Kadir Akan, arızalanan 34 FH 5773 plakalı hafif ticari aracını emniyet şeridine çekip, kurtarıcı istedi. Kurtarıcı bekleyen Akan'ın aracına, aynı yönden gelen Mehmet Atalay Dikmen'in kullandığı 39 BE 641 plakalı otomobil çarptı.

 

 

4 KİŞİ YARALANDI

 

 

Çarpmanın şiddetiyle hafif ticari araçtaki Birgül Akan, yola fırlaması sonucu yaşamını yitirdi. Aynı araçta bulunan Recep ile Hilal Akan ve otomobildeki Mehmet Metin, Nilgün ve Zeynep Dikmen de yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlilerince ambulanslarla Çorlu ve Çerkezköy’deki hastanelere götürüldü. Ağır yaralı Recep Akan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi.

 

"ANAM BENİM, GÜZEL ANAM’’

 

 

Annesi Birgül ve babası Recep Akan'ı kaybeden Kadir Akan kazada yara almadan kurtulurken cansız bedeni battaniyeyle örtülü annesinin başında "Anam benim, güzel anam" dedi.  Uzun süre gözyaşları döken Akan'ı olay yerinde bulunan jandarma ve polis ekipleri sakinleştirdi.  

 

 

‘’ANNEMİ HAVADA GÖRDÜM, BABAM KÖTÜYDÜ’’

 

 

Kadir Akan, motorundan duman yükselen aracını emniyet şeridine çektiğini anlatarak, "Annem ve babam araçtaydı. Sonra polisler gelip, ne olduğunu sordu. Ben de durumu anlattım. Sonra kurtarıcıya haber verdim. Kurtarıcı beklerken, bu kaza oldu. Annemi havada gördüm. Babam kötüydü" ifadelerini kullandı.

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

 

Polis ve jandarmanın olay yerindeki incelemesinin ardından Birgül Akan'ın cansız bedeni, Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, otomobil sürücüsü Ahmet Atalay Dikmen ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

 

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİLER

 

 

Akan çiftinin cenazeleri, dün Muratlı’ya bağlı İnanlı Mahallesi'ndeki caminin bahçesine getirildi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazlarının ardından Birgül ve Recep Akan'ın cenazeleri, götürüldüğü mezarlıkta gözyaşlarıyla toprağa verildi. Anne- babasının tabutlarına sarılan Kadir Akan, "Canım anacığım, babacığım böyle olsun istemezdim" diyerek, uzun süre gözyaşı döktü.

 

 

Haber: Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10