Kombi bakımını yaptırmayı unutmayın

Çerkezköy Mühendislik ve Doğalgaz Çerkezköy Mühendislik Mimarlık Doğalgaz Tesisatı Kurulum ve Doğalgaz Kombi Satış İşletmesi Sahibi Makine Mühendisi Ersin Yavuz, kombi bakımının yaz sonu ve sonbah

Bölgede Gündem 27.08.2018 17:46:00 0
Kombi bakımını yaptırmayı unutmayın

 

 

Çerkezköy Mühendislik ve Doğalgaz Çerkezköy Mühendislik Mimarlık Doğalgaz Tesisatı Kurulum ve Doğalgaz Kombi Satış İşletmesi Sahibi Makine Mühendisi Ersin Yavuz, kombi bakımının yaz sonu ve sonbaharda mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

 

KIŞ GELMEDEN KOMBİ BAKIMLARI YAPILMALI

 

Çerkezköy Mühendislik ve Doğalgaz Çerkezköy Mühendislik Mimarlık Doğalgaz Tesisatı Kurulum ve Doğalgaz Kombi Satış İşletmesi Sahibi Makine Mühendisi Ersin Yavuz, kombi bakımı hakkında şu bilgiyi verdi; ‘’Kombi bakımı için bu ayların tercih edilmesinin birden çok nedeni var. Kombi bakımlarında yoğunluk yaşandığında işler biraz gecikebilir o nedenle kış gelmeden kombi bakımları yapılmasında yarar var. Kış aylarında yoğun kullanıma bağlı olarak bakım ve arıza giderilmesi talepleri çok daha fazla olduğundan teknik servis çağıran kişi sayısı da çoğalıyor ve kombi servisi çağırdığınızda, size verilen randevu saati de ileri bir zaman olabilir. Bu da sizin soğukta ve zor şartlar altında beklemenize ve mağdur durumda kalmanıza neden olabilir. Zamanında kombi bakımı yapılmayan cihazların özellikle uzun süre kullanım dışı kaldığından parçaların kir biriktirmesi, tıkanması, paslanması gibi nedenlerle arıza vermesi çok yüksek ihtimaldir. İstenmeyen bir durumda ve zamanda arıza yaşanmaması için kış gelmeden mutlaka kombi bakımları yaptırılmalıdır.

 

BAKIMI YAPILAN KOMBİ AZ YAKIT YAKAR

 

Ersin Yavuz bakımı yapılan kombinin daha az yakıt yaktığını ve bu da aile bütçesine katkı sağlaması demek olduğunu belirterek, “Kombi bakımının ve özellikle petek temizleme işleminin yapılması doğalgaz faturalarınız da en az %5 ile 10 ‘a varan oranlarda tasarruf etme imkanı sağlar. Bunun nedeni ise bakım yapılan kombinin çok daha verimli çalışmasıdır. Temizliği yapılmış petek ve kombi verimli çalıştığından ısı ayarı daha düşük tutulabilir. Bu da daha gaz yakıt ile daha fazla ve uzun süre ısınmanızı sağlayacağından daha az fatura ödemiş olursunuz’’ dedi.

 

KOMBİ BAKIMINDA YAPILMASI GEREKENLER

 

Yavuz kombi bakımında yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı, “Kombi bakımı sırasında öncelikle herhangi bir tıkanma riskine karşın kombi içinde bulunan parçaların önce temizliği yapılır. Özellikle filtrelerin temizlenmesi bakım işleminden olumlu sonuç almak için son derece önemlidir. Bunun dışında kombinin su sızdırma durumu, genleşme tankı, su miktarları ve hava basınçları kontrol edilir. Özellikle baca ve ısı sensörleri elden geçirilir. Isı sensörünün sağlıklı çalışmaması istenilen sıcaklığı elde etmenize neden olmaktadır. Baca sensörleri ise kombinin baca çekişini kontrol eden ve gerekli durumlarda gaz akışını kesen hayati önem taşıyan parçalardır”

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10