Sarman, artık sahiplerinin yanında

Çorlu Belediyesi şikayet hattına gelen bir ihbar üzerine olay yerine ulaşan ekipler araba çarpması yüzünden acı çeken yaralı bir kediyi barınağa getirilerek tedavi altına alındı. Sarman adı verilen k

Çorlu 29.08.2018 17:10:00 0
Sarman, artık sahiplerinin yanında

 

 

Çorlu Belediyesi  şikayet hattına gelen bir ihbar üzerine olay yerine ulaşan ekipler araba çarpması yüzünden acı çeken yaralı bir kediyi barınağa getirilerek tedavi altına alındı. Sarman adı verilen kedinin veteriner hekimleri tarafından yapılan kontrolünde sağ arka bacağının birçok noktasında kırık tespit edildi. Kırıkların dokulara zarar vermesi ve uzun bir süre boyunca veterinerlik hizmeti alamamasından dolayı son derece tehlikeli düzeyde enfeksiyon görülmesi, bacağın artık geri döndürülemez olması ve enfeksiyonun hayati bir risk oluşturması nedeniyle amputasyon (uzuv kesme) kararı alındığı açıklandı.

İKİ VATANDAŞ SAHİPLENDİ

Ameliyatın iyi geçmesinin ardından personel tarafından yara bakımlarının yapılmasıyla birlikte zaman içerisinde sağlığına da kavuşan Sarman, bir bacağının olmaması nedeniyle tekrar sokağa salınamadı. Sarman, iki duyarlı vatandaş tarafından sahiplenildi.

850 HAYVAN SAHİPLENDİRİLDİ

Yılda ortalama 850 hayvanın sahiplendirildiğini ve sokakta yaşamını idame ettiremeyecek ve eğer sahiplenilmezse ömrünün sonuna kadar barınakta yaşamını sürdürmek zorunda olan hayvanların duyarlı vatandaşları beklediğini kaydeden Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi yetkilileri, hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşların 444 99 59 no’lu telefondan bakımevine ulaşabileceğini belirten yetkililer vatandaşların Geçici Hayvan Bakımevini ziyaret edip yetkililerle iletişime geçebileceğini de ifade etti.

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10