Tekirdağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ilk günkü heyecanla kutladı

Kurtuluş Savaşı'nın sonucunu belirleyen 30 Ağustos Zaferinin 96. yıl dönümü Tekirdağ merkez olmak üzere Çorlu, Malkara ve Marmaraereğlisi'nde de coşkuyla kutlandı.

Tekirdağ 30.08.2018 17:12:00 0
Tekirdağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı

Tekirdağ’da valilik önünde gerçekleştirilen çelenk sunma programına Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kemal Cöne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, siyaselir ve STK temsilcileri hazır bulundu.

 

 

GEÇİT TÖRENİ YAPILDI

 

 

Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Valilik Makamında gerçekleştirilen Tebrikat Töreni’yle devam etti. Valilik Makamında Vali Mehmet Ceylan; Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygün, Enez Kaplan, Mustafa Yel, Candan Yüceer, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti.Ardından ise bayram kutlama törenine geçildi. Orduevi önünde gerçekleştirilen tören Vali Mehmet Ceylan’ın halkı selamlaması ve bayramlarını kutlaması ile başladı.İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından 8.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Topçu Üstegmen Tuncay Sevdirir günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Daha sonra Bakım Astsubay Çavuş Kaan Kale, Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi  Öğrencileri Sena Giray Alkan ve İsmail Tuna Yenice  birer şiir okudular.Tören ise okunun şiirlerin ardından gerçekleştirilen resmi geçit töreni ile son buldu.

 

 

ÇORLU’DA DA ÇOŞKUYLA KUTLANDI

 

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da tören ve etkinliklerle kutlandı. Atatürk Meydanı'nda düzenlenen ilk törende Çorlu Kaymakamlığı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ve Çorlu Belediyesi çelenklerinin Atatürk Anıtı'na anıta sunuldu. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla son buldu.Çelenk sunma töreninin ardından Çorlu Kaymakamlığı yeni hizmet binasında tebrikat töreni gerçekleştirildi. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrikat töreninde Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; resmi kurumların temsilcileri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin tebriklerini kabul etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Kaymakamlık makamındaki tebrikat töreninin ardından Omurtak Caddesi'nde yapılan etkinliklerle devam etti. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, tören aracı ile halkı ve tören kıtalarını selamladı.Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri ile Çorlu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekipleri gösterilerini sergilediler. 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni, askeri bandonun çaldığı askeri marşlar eşliğinde tören birliklerinin yapmış olduğu geçit töreni ile son buldu.

 

 

MALKARA’DA DA KUTLANDI

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl Malkara'da büyük bir coşkuyla kutlandı. Malkara'daki törenlere saat 9.30'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlandı.Törene; Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Özge Sertan Topkaya, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Demir, Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ahmet Şentürk, Malkara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Selda Köroğlu, Malkara İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Remzi Barış, İlçe Yazı İşleri Müdürü Yelda Tunca, Malkara İlçe Nüfus Müdürü İsmet Ökmen, Malkara İlçe Mal Müdürü Vekili Ülgen Sadi, Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, İlçe Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert ile Celal Yılmaz, Siyasi Parti Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Dernek Başkanları, Muhtarlar, Gaziler, Asker-i Erkan, Basın Mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Törende Malkara Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Malkara Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşımız söylenerek bağımsızlığımız sembolü olan şanlı Türk Bayrağımız göndere çekildi.Çelenk töreninin sona ermesinin ardından saat 09.45'de Kaymakamlık Makamında tebrikattöreni gerçekleştirildi.Atatürk Bulvarı üzeri eski otogar alanında saat 10.00'da başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreninde Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı ve Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılanların bayramını kutladılar.30 Ağustos Zafer Bayramı programı İstihkam Yüzbaşı Cihangir Topçu’nun yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşması, Hüseyin Köse İlkokulu öğrencileri  Aleyna Eskicioğlu Vatan İçin, Utku Tunç 30 Ağustos adlı okuduğu şiirler, Hüseyin Köse İlkokulu öğrencilerinin folklor gösterileri, gaziler ve  törene katılan askeri birliklerce yapılan tören geçişinin ardından program sona erdi.

 

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

 

Kurtuluş Savaşının sonucunu belirleyen şanlı 30 Ağustos Zaferinin 96. yıl dönümü kutlamaları çelenk sunma töreni ile başladı.Atatürk Anıtı’na Marmaraereğlisi İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin sunulmasın ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İkmal Kıdemli Başçavuş Tuncay Taraş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından çelenk sunma töreni sona erdi. Çelenk sunma töreni sonrası İlçe Kaymakamlığında düzenlenen tebrikat töreninde İlçe Kaymakamı Sıdkı Zehin, Garnizon Komutanı Personel Albay            Bayram Ölçücüoğlu ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan tebrikleri kabul etti. Törene İlçe Kaymakamı Sıdkı Zehin, Garnizon Komutanı Personel Albay Bayram Ölçücüoğlu ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Atabek, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Sadullah Kalaycı, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10