Resim, Çini ve Ebru sanatı çalışmaları ilgi gördü

Çerkezköy Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ikinci günü de çeşitli etkinliklerle devam etti.

Çerkezköy 31.08.2018 16:18:00 0
Resim, Çini ve Ebru sanatı çalışmaları ilgi gördü

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 1’incisi düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali’nin 2’nci gününde de çeşitli etkinliklerle devam etti. Etkinlikler kapsamında belediye binası yanında atölye çalışması yapılırken, Resim ve Çini Sergisi de açıldı. Çini ve Resim çalışmalar hakkında bilgiler alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yapılan tüm çalışmaları çok güzel bulduğunu belirterek eser sahiplerini tebrik etti ve elinize sağlık dedi.  

Çerkezköy Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ikinci günü de çeşitli etkinliklerle devam etti.

KURSİYERLERİ TEBRİK ETTİ

Dün 13:30-17:00 saatleri arasında belediye binası yanında ebru ve çini atölye çalışması yapıldı. Atölye çalışması vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, ebru, resim ve çini sergisi de açıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay beraberinde Başkan Yardımcısı Enver Bayram ile açılan sergi stantlarını gezerek yapılan çalışmalar hakkında sergi sahiplerinden bilgi aldı. Akay, yapılan tüm çalışmaları çok güzel bulduğunu belirterek eser sahiplerini tebrik etti ve elinize sağlık dedi. Sergide kişisel çalışmaların dışında da Türkan Saylan Kültür Merkezi’de açılan resim ve Çini sanatı çalışması yapan kursiyerler de eserlerini sergiledi. Akay, bu eserleri de çok başarılı bulduğunu belirterek kursiyerleri tebrik etti.

ESERLERİNİN DEVAMI TEMENNİSİNDE BULUNDU

Ebru ve çini atölyeleri ve sergi açılışının yanı sıra Saraylı Yazar Ayten Öztürk de kitaplarını vatandaşlara ücretsiz olarak imzaladı. Kitaplarını imzalayan Yazar Ayten Öztürk’le bir süre sohbet eden Başkan Akay Yazar Öztürk’e kitaplarını büyük bir zelve okuduğunu dile getirerek güzel eserlerinin devamı temennisinde bulundu ve tebrik ederek başarılar diledi.

İNCE BİR SANAT

Atölye çalışmasında Ebru Sanatçısı Gülhis Başaran vatandaşlara ve çocuklara ebru sanatının nasıl icra edildiğini gösterdi. Çalışmaları dikkatle izleyen Başkan Akay, ebru sanatının ince  bir sanat dalı olduğunu ifade ederek bu sanatı gençlere aşılamak ve yaşatmak için büyük çaba gösteren sanatçı Gülhis Başaran’a emekleri için kutladı. Akay ayrıca bu sanatı yaşatmaya çalışan sanatçılara sahip çıktıklarını da dile getirdi. 4 buçuk yıldır daha mutlu bir Çerkezköy için kentin dört bir yanında çalıştıklarını kaydeden Akay “Çalışmaya devam edeceğiz. Çerkezköy’e dair umutlarımız için, geleceğimiz için daha yapacak çok işimiz var” dedi. Çerkekzöy Şehir Orkestrası da gün boyu müzik dinletisi sundu.

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10