Güz sebzelerinin ekimi başladı

Yaz mevsiminin sona ermesine kısa bir süre kala, bahçelerden yazlık sebzeler sökülmeye, güz sebzeleri de dikilmeye başlandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Ata Tarım ve Peyzaj İşyeri sahibi Ziraatçı Ulaş

Çerkezköy 31.08.2018 16:49:00 0
Güz sebzelerinin ekimi başladı

 

Yaz mevsiminin sona ermesine kısa bir süre kala, bahçelerden yazlık sebzeler sökülmeye, güz sebzeleri de dikilmeye başlandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Ata Tarım ve Peyzaj İşyeri sahibi Ziraatçı Ulaş Cesur, bahçelerde yaz sebzelerinin üretiminin sona erdiği ve güz sebzelerinin ekimi için yazlık sebzelerin sökülmeye başlandığını söyledi.

YAZ SEBZELERİNİN SÖKÜMÜ GÜZ SEBZELERİNİN EKİMİ BAŞLADI

Mevsim itibariyle her yıl olduğu gibi bu yıl da Ağustos sonu Eylül başı itibariyle yaz sebzelerinin bahçelerden sökümünün yapıldığını ve yerine güz sebzelerinin ekiminin gerçekleştirildiğini belirten Cesur, “Yazlık sebzelerimiz olan ve büyük bir iştahla yediğimiz domates, biber, salatalık gibi bir çok ürünün bahçelerden söküm işlemi Ağustos ayı sonu ve Eylül ayı başı itibariyle tamamen tamamlanıyor. Sökülen sebzelerin yerine soğuğa dayanıklı ıspanak, trup, fasulye gibi güz sebzeleri ekiliyor” dedi.

PEYZAJ UYGULAMALARI 15 EYLÜL İTİBARİYLE YAPILABİLİR

Ulaş Cesur peyzaj çalışmalarının da 15 Eylül’den itibaren yapılacağını belirterek, “Bahçelerde peyzaj yapacak olanlar 15 Eylül tarihi itibariyle yaptırabilirler. Ayrıca mevcut çim alanları için gübreleme ve çim havalandırma çalışmaları da yapılmalıdır. Ekim için havalandırma çok önemli havalandırma yapılmayan topraktan istenilen veril alınamaz ve elde edilen verim de yok denecek kadar az olur. Bu nedenle havalandır  ve ardından da gübreleme çok önem kazanmaktadır” bilgisini verdi.

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10