Akay: Katılım paylarının düşürülmesi için uğraşacağım

Düzenlediği toplantıda müteahhitlerin sorunlarını dinleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz yıldan itibaren belediyenin fabrikalardan emlak vergisi alamadığını, doğal olarak gelirinin

Çerkezköy 4.09.2018 17:04:00 0
Akay: Katılım paylarının düşürülmesi için uğraşacağım

 

 

Düzenlediği toplantıda müteahhitlerin sorunlarını dinleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz yıldan itibaren belediyenin fabrikalardan emlak vergisi alamadığını, doğal olarak gelirinin düştüğünü, son alınan kararla da tedbir kapsamında belediye gelirlerinde yüzde 30’luk kesinti yapıldığını kaydederek; “İşgaliye harçlarına bakacağım. Yapabileceğimiz bir düzenleme varsa yapacağız. TESKİ’nin önümüzdeki aylarda yapılacak genel kurulunda katılım paylarının düşürülmesi için mücadele edeceğim. İskan harçları konusunu değerlendirir, yapabileceğimiz bir şey var mı diye bakarız” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, imza toplayarak işgaliye harçları ve iskan harcının düşürülmesini isteyen Çerkezköylü müteahhitlerle saat 16:00’da belediye meclis salonunda toplantı düzenledi.

 

‘’HEPİMİZ BEKLEMEDEYİZ’’

 

Toplantıda en çok muzdarip oldukları konunun iskan harcı olduğunu belirten müteahhitler, “Piyasa berbat bir durumda. İskan almada büyük sorunlarımız var.  İşgaliye harcı ile ilgili de sıkıntı yaşıyoruz.  Ay sonu geldiğinde borçlarımızı ödemek için bankadan bankaya koşturuyoruz. Büyük bir mağduriyet var. Neden Tekirdağ’da en fazla iskan harcı ödeyen ilçe olalım?  Şu anda kimse iskan almıyor, hepimiz beklemedeyiz” şeklinde konuştu.

 

BELEDİYE OLARAK BİZ DE SIKINTI YAŞIYORUZ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da 7-8 yıldır harçların böyle olduğunu, sadece TEFE-TÜFE oranında artış yaptıklarını ifade ederek; “2014 yılından önce iskan ile alakalı bir tereddüt yoktu. Eski iskanı müteahhit değil vatandaş alıyordu” dedi. Başkan Akay, Çerkezköy Belediyesi’nin emlak gelirleri ve harçlar dışında bir gelirinin kalmadığını da belirterek; “Çerkezköy’deki müteahhitler, Tekirdağ’ın büyükşehir olmasının ardından Çerkezköy’deki imar planı notlarının avantajını yaşıyor. Yüzde 15-20 bonus kazanıyorsunuz. Çerkezköy’ün gelir kalemi belli. Sizin durumunuzla ilgili sıkıntılarınızı biliyorum. Ama belediye olarak biz de sıkıntı yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

AKAY: HARÇLARIN DÜŞÜRÜLMESİNE SICAK BAKMIYORUM

 

İnşaat bittikten sonra arkalarını Çerkezköy Belediyesi’nin topladığını söyleyen Akay Çerkezköy Belediyesi’nin bununla ilgili ortaya bir bütçe koyduğunu ifade etti. Akay,

harçların düşürülmesine sıcak bakmadığını söyleyerek, bunun gerekçelerini de açıkladı. Geçtiğimiz yıldan itibaren belediyenin fabrikalardan emlak vergisi alamadığını, doğal olarak gelirinin düştüğünü, son alınan kararla da tedbir kapsamında belediye gelirlerinde yüzde 30’luk kesinti yapıldığını kaydeden Akay “İşgaliye harçlarına bakacağım. Yapabileceğimiz bir düzenleme varsa yapacağız. TESKİ’nin önümüzdeki aylarda yapılacak genel kurulunda katılım paylarının düşürülmesi için mücadele edeceğim. İskan harçları konusunu değerlendirir, yapabileceğimiz bir şey var mı diye bakarız” şeklinde konuştu.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10