Çerkezköy ve Kapaklı'da öğrenci servisleri denetlendi

2018-2019 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri Çerkezköy ve Kapaklı'daki öğrenci servislerini denetled

Tekirdağ 7.09.2018 17:30:00 0
Çerkezköy ve Kapaklı

 

2018-2019 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri Çerkezköy ve Kapaklı’daki öğrenci servislerini denetledi. Denetimde hazır bulunan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, denetimde eksiksiz geçen araçlara yol belgesi verileceğini kaydetti. 


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME)Ulaşım Dairesi Başkanlığı Uygunluk Komisyonu tarafından alınan karar gereği Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri Çerkezköy ve Kapaklı’da öğrenci servisi olarak hizmet veren j plakalı araçları uygunluk denetiminden geçirdi. 

Çerkezköy Kapalı Spor Salonu önünde dün sabah saat 09.00’da başlayan öğrenci Servislerinin denetimi saat 17.00’ye kadar devam etti. Tüm öğrenci servis araçları tek tek kontrol edilerek denetimden geçti.

MUSTAFA AS DA DENETİMDE HAZIR BULUNDU

Denetimde hazır bulunan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As konu ile ilgili şu bilgiyi verdi; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Uygunluk Komisyonu tarafından alınan kararla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekiplerince her yıl olduğu gibi bu yıl da Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde hizmet veren j plakalı öğrenci servislerine uygunluk denetimi  yapıldı’’ dedi. 

DENETİMDE EKSİKSİZ GEÇEN ARAÇLARA YOL BELGESİ VERİLECEK

Denetimde eksiksiz geçen araçlara yol belgesi verileceğini ifade eden As;“UKOME tarafından il genelinde öğrenci sevisi çeken j plakalı araçlar okul öncesi sıkı bir denetimden geçiriliyor. Bu yılda Kapaklı’da j plakalı 130 öğrenci servisi, Çerkezköy’de de j plakalı 200 öğrenci servisi denetimden geçti. Bu denetimlerin amacı öğrenci taşımacılığının yıl içinde daha güvenli olmasıdır. Yapılan denetimde Çerkezköy ve Kapaklı’da hizmet veren j plakalı öğrenci servislerinde her hangi bir eksiklik çıkmadığı için sıkıntı olmadı ve bu da bizleri sevindirdi” diye konuştu.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİ BİR DİZİ DENETİMDEN GEÇTİ

As, yapılan denetimlerde “Aracın ruhsatının olup olmadığı, araçlarda koltuk sayısı, ilk yardım çantası, yangın tüpü ve koltukların uygunluğu, ön ve arka farlarının yanıp yanmadığı, yedek lastik, aracın camlarının sabit ve açılıp tehlike yaratmayacak olduğu, aracın geri vitesinin çalışıp çalışmadığı, aracın sigortasının olup olmadığı, koltuk sigortasının olup olmadığı, emniyet kemeri olup olmadığı gibi bir  öğrenci  servisi aracında olması gerekenlerin tam olup olmadığı kontrol edildi. Belgeleri ve donanımları tam olan araçların uygunluk ve yol belgesi veriliyor. Eğer denetimde bu belirttiklerim eksik çıktığında tamamlanması için kısa bir süre veriliyor tamamlanınca uygunluk ve yol belgesi alabiliyor. Eksiklikler yerine getirilmez ise alamıyor ve ceza kesiliyor servis de çekemiyor. Öğrenci servisleri her eğitim öğretim yılı öncesi bu şekilde sıkı bir denetimden geçiriliyor” diye bilgi verdi. Öğrenci servisi şoförleri de yapılan bu denetimlerden memnun olduklarını ancak işlerine etki yapan korsan öğrenci servisleri ile UKOME’nin çok daha sıkı bir denetim yapmasını istediklerini dile getirdiler.

Haber/Seyit SÜREN
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10