Kokusu şoförleri, şikayetleri yetkilileri çıldırtıyor

Şubat 2017'de sorumsuz tanker sürücüleri tarafından Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki kanalizasyonlara kaçak yollarla deşarj edilen kimyasal maddelerin kanal hattındaki kalıntıları nedeniyle ortaya çıkan

Çerkezköy 7.09.2018 19:50:00 0
Kokusu şoförleri, şikayetleri yetkilileri çıldırtıyor

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında sorumsuz tanker sürücüleri tarafından Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki kanalizasyonlara kaçak yollarla deşarj edilen kimyasal maddelerin kanal hattındaki kalıntıları nedeniyle hattın geçtiği bölgelerde rahatsızlığa neden oluyor.

ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTEDİLER

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı yanında bulunan Onur Taksi Durağı şoförleri de durak önünde bulunan logardan gelen kötü kokudan şikayetçi. Onur Taksi Durağı Sorumlusu Zeki Kavak, durak önündeki kokudan hem kendilerinin hem de mahalle sakinlerinin şikayetçi olduğunu belirterek buna bir çözüm bulunmasını istedi.

BU KOKUDAN BİZİ KURTARSINLAR

Özellikle sıcak havalarda kokunun da daha da hissedilir hale geldiğini kaydeden Kavak, “Koku nedeniyle sokakta duramadığımız gibi durak içinde de duramaz olduk. Bu bölgede yaşayan vatandaşların birçoğu evlerine koku girmesin diye cam bile açamadıklarını söylüyorlar. Logar dolduğu için su gitmiyor. Seyyar temizlik görevlileri de topladıkları pislikleri buraya atıyorlar. Logarın tıkanmış olmasının da bunda etkisi olabileceğini düşünüyoruz. Buranın altyapısı yapıldı, masraflar edildi. Bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi mi yoksa Çerkezköy Belediyesi mi yetkili bilmiyoruz ama hangi belediye yetkili ise buna acilen bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu kokudan bizi mahalleliyi kurtarsınlar” dedi.

ÇERKEZKÖY AYAĞA KALKIMIŞTI

Çerkezköy Gaziosmanpaşa Mahallesi Beyazsu Sokak'ta geçtiğimiz yıl Şubat ayında bir tankerin boş araziye atık boşaltmasının ardından çevreye kötü kokular yayılmaya başlamış, mahallede bulunan Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu da kokudan olumsuz etkilenmiş ve o dönem aileler çocuklarını okula göndermezken, Çerkezköy ayağa kalkmıştı. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde bulunan özel bir firmaya ait tekstil kimyasalları üreten bir fabrikaya ait tankerler atıklarını bölgeden geçen kanalizasyon hattına logar kapaklarını açarak döktüğü belirlenmişti.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10