Akıllı kart uygulaması başladı

Kızılpınar Mahallesi'nden, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne aktarma yaparak giden Kızılpınarlı vatandaşlar, yapılan yeni güzergah ile artık tek araçla ulaşabilecek. Kızılpınar Mahallesi Ã?

Çerkezköy 11.09.2018 19:31:00 0
Akıllı kart uygulaması başladı

S.S. 61 Nolu Kızılpınar Halk Minibüs ve Otobüsleri Kooperatif araçlarının güzergahının değiştirilmesinin ardından Kızılpınar’dan hareket eden minibüsler Devlet Hastanesi’ne kadar gitmeye başlaması ile birlikte Kızılpınar Mahallesi’ndeki vatandaşlar tek araç ile hastaneye ulaşabiliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Tekulaş A.Ş. tarafından alınan karar ile Kızılpınar Mahallesi Çerkezköy Devlet Hastanesi güzergahında çalışan S.S. 61 Nolu Kızılpınar Halk Minibüs ve Otobüsleri kooperatif araçları dün itibariyle akıllı kart uygulamasına başladı.

UYGULAMADA ŞU ANDA SIKINTI YOK

Konu ile ilgili bilgi veren S.S. 61 Nolu Kızılpınar Halk Minibüs ve Otobüsleri Kooperatif Başkanı Hacı Ali Rişvan; “Kızılpınar Halk Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi olarak bugün itibariyle yeni güzergahımız olan Kızılpınar-Çerkezköy Devlet Hastanesi arasında toplu taşıma hizmeti veren araçlarımızda akıllı kart uygulamasına geçildi. Vatandaşlarımız akıllı kart almak için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’deki hizmet binasındaki ulaşım biriminden başvurarak temin edebilirler” dedi.

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

Çerkezköy’de ilk akıllı kart uygulamasının S.S. Kızılpınar Halk Minibüs Ve Otobüsleri Kooperatif araçlarında başlatıldığını belirten Şirvan, “Şu ana kadar her hangi bir sıkıntı yaşanmadı. İnşallah bundan böyle de yaşamayız. Kooperatifimizde hizmet veren toplam 21 aracımız bulunuyor. Bugüne kadar paralı sistemde nasıl eksiksiz hizmet verdiysek, bundan böyle de kartlı sitemde aynı hizmeti halkımıza vereceğiz. Akıllı Kart uygulamasının hayırlı olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN, ENGELLİ, 657’YE TABİ DEVLET MEMURLARI YARARLANABİLECEK

Akıllı kart uygulaması ile toplu taşıma araçlarından, 65 ve üstü engelli vatandaşlar, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan devlet memurları, öğrenciler, öğretmenler ile 28 yaşını doldurmayan ve sigortasız çalışan açık öğretim ve açık lise öğrencileri indirimden yaralanacak.  28 yaşını dolduranlar ve sigortalı olup da çalışan ve indirimli karttan yararlanamayacak. Öğrenci ve öğretmenler, akıllı kart başvurularını Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy’deki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binalarındaki kart başvuru ve dolum merkezlerine 1 adet en az altı aylık bir fotoğraf ile 1 adet kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi ve 8 TL ücret ödeyerek kart alabilecek.

ÇERKEZKÖY İLÇE MERKEZİNDE UYGULAMA 25 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Çerkezköy ilçe merkezinde toplu taşımacılık yapan araçlarda akıllı kart uygulaması 25 Eylül Salı günü başlayacak.  Vatandaşlar kartlarını almak için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Hizmet Binası’nda bulunan kart alım ve dolum birimine başvuruda bulunması gerekiyor’’ dedi.

1 EKİM’DE AKILLI KART DÖNEMİ BAŞLIYOR

Öte yandan Hayrabolu-Süleymanpaşa, Muratlı-Süleymanpaşa, Süleymanpaşa-Çorlu, Saray-Çorlu, Süleymanpaşa Marmara Ereğlisi ve Velimeşe-Çorlu hatlarında toplu taşıma hizmeti verilen araçlara, 1 Ekim’den tarihinden itibaren para ile biniş yapılmayacak.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10