''Taşıdığınız hepimizin evlatları''

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ve Kapaklı Belediyesi Trafik Zabıta Müdürlüğü Kapaklı'da öğrenci servis taşımacılığı yapan şoför esnafına yÃ

Kapaklı 13.09.2018 20:28:00 0


KURALLARA UYARSANIZ OLUMSUZLUK YAŞAMAZSINIZ

 

Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; “Kurallara uyduğunuz takdirde ne trafik polisine ne de Kapaklı Belediyesi Zabıtası’na ihtiyaç var. Kurallara uyarsanız olumsuzluk yaşamazsınız. Belediye olarak, öğrenci taşımacılığı yapan şoför esnafına yardımcı olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kapaklı 4 buçuk yaşında bir ilçe. Bizim de eksiklerimiz çok. Şoförler üstyapıyı yapmamızı istiyorlar. Kapaklı hızlı geliştiği için bazı yerlerde altyapılar yeni oluşmaya başladı. Bir GSM şirketi ilçemizde kazı çalışması yapıyor. Altyapısı tamamlanan yerlerde hızlı bir şekilde üstyapıyı yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Mandalı, Kapaklı’da önceki akşam bir su kuyusunun çökmesi nedeniyle çeşmelerden çamur aktığını ifade ederek; “O kuyu kapatıldı. Diğer kuyulardan takviye yapılarak yeniden temiz su verilmeye başlandı’’ ifadelerini kullandı.

 

BELEDİYE OLARAK EKSİKLERİ GİDERİRİZ

 

Başkan Mandalı, şoför esnafından yönetmeliği çok iyi okumalarını isteyerek “Yönetmeliğe sadık kalır ve kurallara uyarsanız ceza yemezsiniz. Taşıdığınız sizin evlatlarınız, hepimizin evlatları. Bozuk olan yollarla ilgili eksikleri de bize iletirseniz belediye olarak eksikleri gideririz” diye konuştu. Asfalt ile ilgili de konuşan Başkan Mandalı “Asfalt plenti yapacaktık. Şuanda mühürlendi. Mühürler sökülürse bir hafta 10 gün içinde asfalt yapmaya başlayacağız” sözlerine yer verdi.

 

UYULMASI GEREKEN KURALLAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Mandalı’nın konuşmasının ardından Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Tansu Baş, trafik polisleri Adem Akçay, Nebi Güngör ile Zabıta Memurları Serdar Ceylan ve Yasin Sevmez, öğrenci taşımacılığı yapan şoför esnafının uyması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

 

BU YIL SERTİFİKAYA DA BAKACAĞIZ

 

Emniyet personelleri geçtiğimiz yıla göre bu yıl denetleme unsurlarının değiştiğini ifade etti.  Geçen sene sadece araçlarda rehber personel var mı, yok mu diye bakıldığını belirten emniyet personelleri; ‘’Bu yıl rehber personelin Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığın sertifikasının olup olmadığına da bakacağız. Rehber personellerin üzerinde ikaz yeleği, ellerinde de dur-geç levhalarının bulunması gerekiyor. Şoförlerin de sürücü belgeleri ile SRC’lerine bakıyorduk. Bu yıl sertifikaya da bakacağız” şeklinde konuştu.

 

ŞOFÖRLERLE KARŞI KARŞIYA KALMAK İSTEMİYORUZ

Emniyet görevlileri, geçen sene görüp tespit ettikleri bazı eksikliklerden de bahsetti. Geçen sene emniyet kemeri takmayan bazı şoförlerin ve öğrencilerin olduğunu ifade eden emniyet personelleri; ‘’Emniyet kemerinde sıkı bir denetleme olacak. Yaptırımı bu sene daha farklı olacak. Tüm şoförlerin ve öğrencilerin emniyet kemeri taktığını görmek istiyoruz. Seyir halindeyken cep telefonu konuşan şoförlerle karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Araçlarda sigara kullanılmayacak. Kaza yapan araçlarının onarımının en kısa zamanda yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

ARAÇ KAPASİTESİ DIŞINDA FAZLA ÖĞRENCİ TAŞINMAYACAK

Okullar bölgesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde öğrenci indirme bindirmenin yapılmayacağını kaydeden emniyet görevlileri “O bölge yoğun bir bölge. Öğrencilere zarar gelmesini istemiyoruz. Okullar bölgesinde ışıklandırma var. Bunlara da uyuması gerekiyor. Araç kapasitesi dışında fazla öğrenci taşınmayacak” dedi.

 

ARAÇLARDA CAM FİLMİ OLMAYACAK

 

Cam film ile ilgili de konuşan emniyet görevlileri “Dışarıdan bakıldığında aracın için görmemiz lazım. Bu nedenle araçlarda cam filmi olmayacak” dedi. Emniyet görevlileri ve zabıta personelleri bilgilendirmenin ardından şoför esnafının soru ve taleplerini dinledi. En büyük sıkıntılarının J plaka dışındaki araçları öğrenci taşımacılığı yapması olduğunu belirten şoför esnafı bu konuda gerekenin yapılmasını istedi. Toplantıya şoför esnafının yanı sıra Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da katıldı.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10