'Hastalıklı hayvanı ne biz kestiririz ne de veteriner hekimler'

Türkiye'nin bazı bölgelerinde görülen şarbon hastalığı, ülke gündemine otururken, Çerkezköy'ün yanı başında bulunan Silivri'de de şarbon hastalığının görülmesi ?

Çerkezköy 14.09.2018 21:01:00 0


Çerkezköy Öztrak Caddesi’nde faaliyet gösteren Van Gölü Et Sahibi Halit Arslan, “Bölgemizde kesinlikle şarbon hastalığı yok. Kasaplar olarak etkilenmedik.Biz hayvanlarımızı kendi çiftliğimizde veteriner hekim kontrolünde yetiştiriyoruz ve aşıları da rutin olarak yapılıyor.Ayrıca kesim işlemleri de yine Çerkezköy Belediye Mezbahası’nda Çerkezköy Belediye ve İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner hekimleri kontrolünde yapılıyor. Bu nedenle sattığımız etler her zaman sağlıklı hayvanların etidir.Halkımız gönül rahatlığı ile kırmızı et alabilirler.”dedi.

“GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TÜKETSİNLER”

Çerkezköy’de 31 yıldır faaliyet gösteren Taş Kasap Sahibi Tuncer Özcan da, “Ne ilçemizde ne de Tekirdağ genelinde hiçbir yerde hayvanlarda şarbon hastalığı kesinlikle görülmedi. Bu konuda gerek İlçe Tarım Müdürlüklerimiz gerek İl Tarım Müdürlüğümüz sıkı bir çalışma yapıyor. Yapılan çalışmalar kapsamında hayvanlar rutin olarak aşılanıyor.Kasaplar olarak her yılKurban Bayramı’nda kurban kesenlerin çok olması nedeniyle kısa bir süre etkileniyoruz. Gerek büyükbaş gerek küçükbaş hayvanlarımız belediyemiz mezbahasında veteriner hekimler kontrolünde kesiliyor. Hastalıklı hayvanı ne biz kestiririz ne de veteriner hekimler kestirir. Üstelik bunun cezası da var. İlçemiz kasaplarında kesinlikle şarbonlu et satışı yok. Halkımızın bu konuda içi rahat olsun ve gönül rahatlığı ile kırmızı et tüketsin.Şu an vatandaşlarımızın kırmızı ete olan taleplerinde herhangi bir azalma söz konusu değil her gün normal satışlarımız devam ediyor.” diye konuştu.

Çerkezköy’de yaklaşık 45 yıldır faaliyet gösteren Altın Kasap’ın sahibi Celal Kuş ise, “Büyükbaş hayvanlarda meydana gelen şarbon hastalığı insanlara deri yoluyla bulaşır. Biz kasaplar olarak bir çoğumuz hayvanları yakın çevremizdeki hayvan yetiştiricilerinden alıyoruz. Aldığımız hayvanı da veteriner kontrolünden geçiriyoruz.Hastalıklı hayvanı ise kesinlikle almıyoruz. Belediye mezbahasında da zaten veterinerler kontrolünde kesimi yapılıyor. Çerkezköy dışında İstanbul’a bağlı Silivri İlçesi’nin bir köyünde şarbon hastalığı görülmüş. Vatandaşlarımızda haklı olarak ‘acaba biz şarbonlu etmi yiyoruz’ diye tedirginlik yaşıyor.Halkımız şunu bilsin ki Tekirdağ genelinde kesinlikle hayvanlarda şarbon hastalığı görülmedi. İlçemizde de yok. Her zaman sağlıklı et yediriyoruz ve yedirmeye de devam edeceğiz.Halkımızın sağlığı demek toplumumuzun sağlığı demektir. Dolayısıyla kasaplık sağlık açısından da çok hassas bir meslek olması nedeniyle halkımıza sağlıklı et yedirmek bizlerin sorumluluğudur.Genelde bizlerde et satışları Kurban Bayram’ındaaz oluyor.Bunun dışında satışlarımız normal olarak seyrediyor.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10