''Ülkemizin refahını artırmak öncelikli hedefimizdir''

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 60. yıl  kapsamında; Tanışma ve Birliktelik Organizasyonu ve ülke ekonomisine katkı sağlayan üyelerin ödüllendirilmesi için tören düzenlendi. 

Tekirdağ 17.09.2018 17:47:00 0

 

 

Enis Sülün Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı  Erdim Noyan ile Meclis Üyeleri, Yönetim Kurlu Üyeleri ve Meslek Komite Üyeleri’nin hazır bulunduğu organizasyonda; Tekirdağ Milletvekilli İlhami Özcan Aygun, Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal,  siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ve üyeleri, il ve ilçe protokolü, oda ve borsa başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Çorlu TSO üyeleri ve Basın Mensupları katılımda bulundu.
“BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”
Çorlu TSO’nun tanıtım filmi ile başlayan organizasyonda açılış konuşmasını yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; "Bizler Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerimizin çabaları ile Odamızı ve Çorlumuzu geleceğe hazırlama konusunda gereken tüm çalışmaları yapmaktayız, yapmaya devam edeceğiz. Bizlerden sonra görev yapacak arkadaşlarımıza çok daha güçlü bir yapı teslim edeceğiz. Yaklaşık 5 ay önce yapılan seçimlerde “birlikte güçlüyüz” sloganı ile göreve geldik. Siz değerli üyelerimizin desteği ve meclis üyelerimizin takdiri ile seçilmiş bulunmaktayız. Bizlere verdiğiniz bu gücün ve aynı zamanda sorumluluğun farkında olduğumuzu bilmenizi isterim" dedi.
TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ
İzzet Volkan, kentinin geleceğine ve güçlü potansiyeline inanan iş insanları olarak  yola çıkarken bir hedef koyduklarını belirterek "Bu hedef üyelerimizin cirosunu arttırmak ve maliyetlerini düşürüp karını maksimize edecek projeler yaratmak. Bu doğrultuda tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu kısa süreçte hem küçük ve orta ölçekli firmalarımız hem de sanayicimiz için birçok çalışma yaptık’’ dedi. Temel bir strateji, sağlam bir ekonomi, geleceğe yönelik bir vizyon ve güçlü bir nesil temeli üzerine planladıkları bu projelerin, iş dünyasına heyecan, ülkeye dinamizm katacağını ifade eden Volkan; ‘’Sorumluluklarının farkında olan bir yönetim olarak üyelerimiz kadar bölgemizin de çıkarları konusunda çalışmalar yapmaktayız. Bugüne kadar başardıklarıyla Türkiye’mizin gururu olan çorlu, omuzlarında taşıdığı sorumlulukla yeni hedeflere de emin adımlarla yürümektedir. Elde ettiğimiz başarıları sürdürülebilir kılmak adına mevcut projelerimizi geliştirmeye ve yeni projelerle çorlu iş dünyamızın önünü açmayı sürdüreceğiz. Bizler Çorlu iş dünyası temsilcileri olarak kurallara uyan değil, kural koyan bir Çorlu vizyonunu ortaya koyduk. Türkiye'nin birçok ilinden büyük olan ve hızla gelişmeye devam eden çorlu'nun hak ettiği yatırımları ve desteği alması konusunda tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu yatırımlar bizlerin ticaretini de yakından ilgilendirmektedir. Bölge olarak gerek devlet tarafından gerekse büyükşehir tarafından yapılan kişi başı yatırım da çok geri kaldığımızı görüyoruz. Bu durum üyelerimizi derinden etkilemekte’’ dedi. 
ÜLKEMİZİN REFAHINI ARTIRMAK ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZDİR
İzzet Volkan’ın ardından konuşan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, "Çorlu TSO olarak; hızla gelişmekte olan Çorlumuzun; Odamıza getirdiği  ve getireceği büyük mesuliyetlerin bilincindeyiz. Tüm çalışmalarımızda amacımız; üyelerimize, Çorlumuza en iyi hizmeti vererek, en yüksek memnuniyeti sağlamaktır. Gelir üretmek için, ülkemizin refahını artırmak  ve    katma değer yaratmak, öncelikli hedefimizdir. Bugün 60. kuruluş yılını kutladığımız Odamız, sanayisi  ve stratejik önemi ile Trakya’nın en büyük Odası konumundadır. Bu ilçe 800'ün üzerinde sanayiciye ev sahipliği yapıyorsa, bu ilçe 100 bine yakın insana istihdam sağlıyorsa, bu başarı tabi ki sizlerin sayesinde, sizlerin büyük özverileriyle meydana gelmiştir. Odamıza kayıtlı üyelerimizden  27  firmamız İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde yer aldı. Dünyada yaşanan siyasi gerilimler ve rekabetin en üst seviyede yaşandığı bir dönemde sanayicilerimiz üretime, istihdama ve ihracata devam ederek başarı öyküleri yazdı. Gurur kaynağı olan firmalarımız ülkeye sağladıkları katma değerle; mücadeleyi, cesareti, inancı, azmi ve iradeyi temsil ediyorlar.  Üretimin, istihdamın ve ihracatın gerçek kahramanları olan bu üyelerimiz, ülkemizin kalkınmasında ve markalaşmasında önemli bir rol üstlenmektedirler. Dünya ile zor şartlar altında rekabet ederek ülke ekonomimize katkı sağlayan sanayicilerimizi, yöneticilerini ve çalışanlarını bir kez daha kutluyor ve tebrik ediyorum. Birlikteliğimizin; Çorlumuz, Bölgemiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını  temenni ederim" dedi.
"TEKİRDAĞ TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI OLACAKTIR
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Çorlu farklı ilçelerimizden bir tanesi. Büyükşehir Belediyesi olarak Çorlu'ya birçok yatırım yaptık. Tekirdağ, Büyükşehir olduğu günden bu yana oldukça hareketli günler yaşıyoruz. Birçok ile nasip olmayan vizyonlara sahibiz; üniversite, tarım ve hayvancılık, lojistik, sanayi, turizm' Burası öyle bir bölge ki 13 tane OSB, 1 tane Avrupa Serbest Bölgesi var. Türkiye'de geliri giderinden fazla olan 10 ilden bir tanesi. Çorlu, sorunları ötelenmemesi gereken bir ilçemiz. Bu nedenle Çorlu'ya özel iltimas gösteriyoruz.  Tekirdağ, Türkiye'de nüfus gelişiminde ikinci sırada. Tekirdağ, ikinci ve üçüncü döneminde Türkiye'nin parlayan yıldızı olacaktır. " dedi. Yapılan konuşmaların ardından üyelere ödülleri takdim edildi. Ödül alan firmalar ve protokol üyeleri, ellerinde Türk Bayrağı ile 10. Yıl Marşı’nı söyledi.
Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10