Volkan: Üyelerimiz nefes alacak

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere gerçekleştirilecek KOBİ Destek (Nefes) Kredisi protokolü 31 Ağustos 2018 tarihinde imzalanmışt

Çorlu 20.09.2018 15:11:00 0
Volkan: Üyelerimiz nefes alacak

Konu hakkında açıklama yapan Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan “ Üyelerimizin kullanacağı Nefes Kredisi 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadelidir. Vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün değildir. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı aylık % 1,85’dir.  Kredilendirmede tüm risk ve  teminatlandırma  protokol imzalanan bankalara ve Hazine ve Maliye Bakanlığının sağladığı destekle KGF’ye ait olacaktır. Protokol imzalanan bankalar KGF’ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep etmeyecektir. Üyelerimiz Nefes Kredisini 8 bankadan kullanabileceklerdir” dedi.

 

“İŞ DÜNYASINA MORAL KAZANDIRACAK”

 

Volkan “  Nefes Kredisi verecek bankalar Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım, Vakıf Katılımdır. KOBİ’ler krediye başvurabilmek için öncelikle Odamızdan açıklama olarak “KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli  faaliyet belgesi almaları gerekmektedir. Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir. Üyelerimiz 21 Eylül 2018 Cuma  gününden itibaren Nefes Kredisi kullanmaya başlayabilirler. İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimizin en büyük sorunlarından birinin de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleri var. Bu nedenle, Ülke ekonomisinde önemli yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere gerçekleşen KOBİ Destek Kredisi’nin bir nebze de olsa  KOBİ’lere nefes aldıracağına ve iş dünyasına moral kazandıracağına inanıyorum” dedi.

 

Haber/Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10