Şehit aileleri ve gazileri yemekte ağırladı

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan "Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ile Gazi Unvanının Verilişinin Yıl Dönümü ve Gaziler Günü" vesilesiyle şehit yakınları ve g

Tekirdağ 20.09.2018 15:24:00 0
Şehit aileleri ve gazileri yemekte ağırladı

Düzenlenen yemekte bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “  Ezan dinmesin, bayrak inmesin diye her türlü fedakarlığı yapan gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.Gaziler Günü, her yıl büyük bir gurur ile 19 Eylül’de bütün yurtta törenlerle kutlanmakta ve milletimiz her daim onların yanında olduğunu göstermektedir. Kan akıtılarak, can verilerek sahip çıkılan bu topraklarda huzur içinde yaşıyorsak, elbette ki şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Onlar için her şeyin en güzelini ve iyisini yapmak bizler için en büyük görevdir, görev olmalıdır’ dedi.

 

“GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

 

Ceylan “ Saygıdeğer Gazilerimiz, sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk Milleti’ne her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz. Sizler için yapılan her şey, bu eşsiz hizmetlerinizin ve fedakarlıklarınızın bir karşılığı veya bedeli olamaz. Şehitlerimiz ve sizler oldukça bu topraklar üzerinde hayaller kuran, bu millet üzerinde emelleri olan fetö, daeş, pkk gibi örgütler, emellerine ulaşamayacak, şehitlerimizin kahramanlığı ve sizin fedakarlığınız sayesinde kurdukları oyunlar bozulacaktır.Sizlerin nice fedakarlıklar yaparak bize emanet ettiği vatanı, aynı şuur ve kararlılıkla korumak da hepimiz için milli bir görevdir. Bu görevde her türlü fedakarlığı yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Çeşitli sorunlarınız, çeşitli arzularınız, dilekleriniz, talepleriniz olabilecektir. Bunları hiç çekinmeden, hepimize, bütün devlet kademelerine iletebilirsiniz. Şehit yakınları ve gazilerimizin sorunları ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en hassas şekilde ilgilenilecektir.Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de şükran ve saygılarımı sunuyorum. 19 Eylül Gaziler Günü’nüz kutlu olsun” diye konuştu.

 

TEKİRDAĞ’IN VEKİLLERİ DE KATILDI

 

Vali Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan’ın “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla şehit yakınları ve gazilere verdiği yemeğe: Milletvekilleri Mustafa Yel, Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygün, Enez Kaplan, Garnizon Komutanı Tankçı Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek ,   il protokolü, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10