'Atıklarımız Değerleniyor, Kırsal Köylerimiz Çiçekleniyor'

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından `Atıklarımız Değerleniyor, Kırsal Köylerimiz Çiçekleniyor" projesi hayata geçirildi.

Malkara 20.09.2018 19:31:00 0

Malkara Elmalı Mahallesi, Saray Bahçeköy Mahallesi ve Şarköy Uçmakdere Mahallesi’nde gerçekleştirilen proje kapsamında, il sınırları içerisinde faaliyet gösteren yemekhane ve catering firmalarından toplanan boş bitkisel yağ tenekeleri, mahalle sakinleri ile birlikte temizlenip, boyandı . Toplanan tenekelere 2 bin 500 adet çiçek dikilirken, projenin vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Malkara Yaylagöne Mahallesi'nde de yapılacağı belirtildi.

 

SES GETİREN BİR PROJE

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, proje ile ilgili yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında önemli çalışmalar yaptık. Bu alanda ortaya koyduğumuz çalışmalar diğer büyükşehirlere de örnek teşkil etti. `Atıklarımız Değerleniyor, Kırsal Köylerimiz Çiçekleniyor" projesi de bu anlamda ses getiren bir projedir.  Bu sayede hem atıkları geri kazanarak doğayı koruyor, hem çiçek dikerek doğaya katkı sağlıyor, hem de mahallelerimizi daha güzel hale getiriyoruz” dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10