Kapaklı'da 15 bin kişilik aşure dağıtıldı

Kapaklı Belediyesi tarafından muharrem ayı dolayısıyla Cuma namazı çıkışı  Belediye meydanı, Bahçelievler Mahallesi Gazi Osman Paşa Mahallesi Camii, Mevlana Camii, Hacı Talip Sivrioğlu Camii ve Karaağa

Kapaklı 21.09.2018 16:30:00 0
Kapaklı

Kapaklı Belediye Başkanlığı bu yılda geleneği bozmayarak Muharrem ayı münasebetiyle ilçe genelinde Cuma namazı çıkışı aşure dağıtımı yaptı. Eski Belediye meydanında bulunan alanda kurulan stantta vatandaşlara eşi Fatma Mandalı ile birlikte tek tek aşure dağıtımı yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu kaydetti.

 

“HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

 

Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Başkan Mandalı “ Bu ayın güzelliklerini bir arada yaşatabilmek için muharrem ayımızın lezzeti olan aşure dağıtımıyla vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunuldu. Kapaklı ilçemiz, birlik beraberlik ve barışın temsili olan Trakya'nın önemli ilçelerindendir. Sevgiyle çıktığımız yönetim anlayışımızın ilçede de hakim olması bizleri mutlu etmektedir. Bu vesileyle Hicri yılbaşımızın ve aşure gününün tüm islâm alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum'' dedi.

 

AY YILDIZLI AŞURE

 

Öte yandan dağıtılan aşurenin ay yıldızlı süslemesi vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Aşurenin tadına bakmadan önce birçok vatandaş özenle süslenmiş ay-yıldız şeklinin fotoğrafını çekti. Cuma namazı sonrası eski belediye meydanında kurulan stantta aşure alabilmek uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, aşurelerini Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı’nın elinden aldılar.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10