Sergi öncesi Eşkinat'ı ziyaret ettiler

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Bisanthe Uluslararası Kadın Ressamlar Çalıştayı için Tekirdağ'a gelen ressamları makamında ağırladı.

Süleymanpaşa 21.09.2018 19:02:00 0
Sergi öncesi Eşkinat

Süleymanpaşa Belediyesi Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleşen ziyarete Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi ve çalıştayın küratörlüğün yapan Mahpeyker Yönsel, çalıştayın onur konuğu Tülin Onat, Arnavutluk’tan ShkurtaHaxhıu, Ukrayna’dan SneganaMelnyk ve Kata Rudakova, İtalya’dan AnitaMonoscalco, Makedonya’dan GordanaVincic, Hindistan’dan SuchismitaSahoo, Bulgaristan’dan Lora Yanevave Rusya’dan AnastasiaPolozova katıldı.

 

YÖNSEL: “ÇALIŞTAYIMIZ BAŞARIYLA SONA ERDİ”

 

Tekirdağ’da ilk kez yapılan çalıştay ile ilgili açıklamalarda bulunan Küratör Mahpeyker Yönsel; “İlk defa gerçekleştirilen çalıştayımız başarıyla sona erdi. Bugün itibari ile tüm eserlerimiz tamamlandı. Bizlere bu imkanı verdiğiniz için ressam arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.BisantheUluslararası Kadın Ressamlar Çalıştayı’nın geleneksel hale gelmesini istediklerini dile getiren Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bu çalıştay şehrimizde ilk kez yapılıyor. Türkiye’de de çok az örneği var. Hem kadına verilmesi gereken değeri göstermesi hem de şehrimizde sanatın ilerlemesi açısından bu çalıştayın geleneksel hale gelmesini istiyoruz. Önümüzdeki sene bu çalıştayda hep birlikte olmak dileğiyle.” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Esengül ÖZDEMİR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10