Albayrak Muratlı'da aşure etkinliğine katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,bolluk ve bereketin simgesi, şükretmenin ve paylaşmanın adı olan aşurenin de içinde yer aldığı Muharrem Ayı dolayısıyla Muratlı Cemevi 'nde AÅ

Tekirdağ 23.09.2018 17:49:00 0
Albayrak Muratlı

Muratlı Cemevi'nde düzenlenen etkinliğe Başkan Albayrak'ın yanı sıra; Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun,Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı NeşatErdoğan,Cem Evleri dernek Başkanları  ve siyasi partilerin temsilcilerininde katıldığı aşure etkinliğinde dua edilerek, aşure ikramında bulunuldu.Lokma duası yapıldıktan sonra açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

 

“İSLAM ALEMİNE GÜZELLİKLER GETİRSİN”

 

Başkan Albayrak konuşmasında;"Muharrem ayını ve aşure gününü kutluyorum.4 yıl önce Muratlı ilçemizde aşure gününe geldik,gördük ki ibadetin yapılacağı bir Cemevi yok. O gün söz verdik ve bu yıl sözümüzü tutarak Cem Evimizi açtık. Şimdi alevi vatandaşlarımız güzel güzel Cem ibadetlerini yapıyorlar. Muharrem ayının kutsallığının tüm islam alemine güzellikler getirmesini diliyorum. Burada bir kez daha ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün laiklik ilkesinin dinimizi koruma açısından getirdiği büyük hamleleri ve kendisini rahmet, minnet ve özlem ile anarken hepinize saygılarımı sunuyorum"dedi.

 

Haber/Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10