Alzheimer hastalarına umut oluyorlar

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde açılan ve Trakya'da bir ilk olan Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi, Alzheimer hastalarına hizmet vermeye de

Çerkezköy 24.09.2018 20:13:00 0
Alzheimer hastalarına umut oluyorlar

Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Alzheimer hastalığı gittikçe ilerleyen bir şekilde bilişsel yeteneklerin yıkımına neden olan bir beyin hastalığı. Kişi zamanla çevre ile iletişim kurma yeteneğini kaybediyor ve yaşam aktivitelerini yerine getiremez hale geliyor. Bu durum hasta yakınları için oldukça zorlu bir sürecin başlangıcı. Süleymanpaşa Belediyesi Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezimiz bu süreçteki hastaları gün içinde misafir ederek yaptırılan aktiviteler ile bilişsel yeteneklerindeki kaybolma sürecini yavaşlatarak hasta yakınlarına da gün içinde nefes alma fırsatı veriyor.” dedi.

“GURURUNU YAŞIYORUZ”

Eşkinat: “Bu hastalığa yakalanan vatandaşlarımız konusunda amacımız kişilerin yaşam enerjilerini yenilemek. Kaliteli zaman geçirip zihinsel rehabilitasyon ile hastalıklarının evre atlamasını geciktirmek. Burada doktorlarımız, hemşirelerimiz, hastabakıcılarımız ve sosyologumuz var. Haftanın 5 günü merkezimizle vatandaşlarımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber/ Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10